Προχθές μεταρρυθμιστής και υπουργός Υγείας, σήμερα πωλητής βιβλίων

26-12-2016

H πικρία του κου Γεωργιάδη μπορεί να ήταν εμφανής  κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου, γιατί έχασε ένα υπουργείο στο οποίο όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από το διάδοχό του κο Βορίδη, ο πρώην υπουργός άφησε το αποτύπωμά του αλλά ο κος Γεωργιάδης δεν αφήνει το χρόνο του να πάει χαμένος. Σε λίγη ώρα ξαναγυρίζει στην παλιά του δουλειά και ξεκινάει και πάλι να πουλάει βιβλία όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο twitter μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του konta Channel.

Το ότι ο κος Γεωργιάδης νιώθει αδικημένος είναι επίσης εμφανές όχι μόνο διότι στην τελετή παράδοσης δεν είχε ούτε ένα λόγο ευχαριστίας απέναντι στον πρωθυπουργό κο Σαμαρά, τον οποίο όλον αυτόν τον καιρό υπερσπιζόταν και υπογράμμιζε την εργατικότητά του και την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων του αλλά και από την αναδημοσίευση επίσης στο twitter σχολίων που υποδηλώνουν αυτή την αδικία που ο κος Γεωργιάδης θεωρεί ότι υπέστη.

Μάλιστα ο κος Γεωργιάδης αναδημοσιεύει στο twitter του δημοσίευμα από το ηλεκτρονικό site “iefimerida” τα τηλεφωνήματα που “δέχθηκε” αμέσως μετά τον ανασχηματισμό. Το δημοσίευμα με τίτλο “έσπασαν τα τηλέφωνα του ‘Αδωνι Γεωργιάδη” αναφέρει ότι ο πρώτος που πήρε τον πρώην υπουργό ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  για να του πει ότι η πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου θα είναι πάντα ανοιχτή για εκείνον και ήταν ένας από τους καλύτερους υπουργούς που έχει γνωρίσει.

Λίγο αργότερα το τηλέφωνο χτύπησε ξανά λέει το δημοσίευμα και αυτήν την φορά στην άλλη άκρη ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος είπε στον κ. Γεωργιάδη πως όταν είχε ανακοινωθεί η συμμετοχή του στην κυβέρνηση πολλοί ήταν επιφυλακτικοί και δύσπιστοι στο πρόσωπο του. «Όμως τους διέψευσες όλους και εργάστηκες με πολύ ζήλο και όρεξη γιαυτό και έχεις δημιουργήσει πολιτικό κεφάλαιο για το μέλλον», ήταν τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού που συγκίνησαν τον κ. Γεωργιάδη.

Ο κ.Γεωργιαδης όμως δέχθηκε τηλεφώνημα σύμφωνα με το “iefimerida” και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος του είπε «ήσουν πολύ καλός υπουργός και μην πιστέψεις ποτέ ότι εγώ έβαλα βέτο για να μην είσαι στην κυβέρνηση».

Η Ντόρα Μπακογιάννη που επίσης τηλεφώνησε είπε στον Αδωνη ότι τα έχει αυτά η πολιτική και δεν θα πρέπει να στεναχωριέται ενώ ο τέως υπουργός υγείας δέχθηκε τηλεφώνημα και από τον Αλέκο Παπαδόπουλο που του μίλησε με πολύ θερμά λόγια « σε παίρνω τώρα που φεύγεις και θέλω να σου πω ότι ήσουν από τους καλύτερους υπουργούς» ήταν η φράση του κ.Παπαδοπουλου.

Ο Στέφανος Μάνος στο δικό του τηλεφώνημα χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιαδη ως πράγματικο μεταρρυθμιστή ενώ η Φάνη Πετραλια που του μίλησε σε πιο κομματικό τόνο του είπε «δεν υπάρχει ούτε ένας νεοδημοκράτης που να μην λέει ότι αυτό που έγινε είναι αδικία»

Τέλος ο κ. Γεωργιαδης δέχθηκε τηλεφώνημα και από την Τρόικα όπου κορυφαίο στέλεχος της του είπε «ήσουν ο πιο μεγάλος μεταρρύθμιστης υπουργός»