Πρόεδρος ΠΕΙΚ: Οι ιδιωτικές κλινικές δεν είναι για πλουσίους

26-12-2016

«Οι Ιδιωτικές Κλινικές δεν είναι Κλινικές για πλούσιους». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) Γρηγόρης Σαραφιανός κατά την παρουσίαση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με θέμα « η υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα σήμερα. Μύθοι, πραγματικότητα, προτάσεις».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην υγεία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, σε μεταρρυθμίσεις που μπορούν να γίνουν χωρίς οικονομικό κόστος, που θα εξοικονομήσουν δαπάνες προκειμένου να δοθούν για αυξημένες παροχές υγείας, στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ΕΟΠΥΥ και στις σχέσεις του με τους παρόχους.

Όπως χαρακτηριαστικά είπε, ο ρόλος των Ιδιωτικών Κλινικών δεν είναι ανταγωνιστικός προς το ΕΣΥ αλλα συμπληρωματικός σημειώνοντας την ανάγκη συνεργειών μέσω δράσεων που θα εξοικονομήσουν πόρους και θα προσφέρουν υπηρεσίες, χωρίς ιδεοληψίες.

Σύμφωνα με τον κ. Σαραφιανό, οι Ιδιωτικές Κλινικές δεν ειναι Κλινικές για πλούσιους. «Νοσηλεύουν εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, πρόσκαιρα άνεργους, ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που τις εμπιστευόνται για την αμεσότητα των υπηρεσιών, την ποιότητα, τον σύγχρονο εξοπλισμό, την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα με την άμεση διάγνωση και θεραπεία, χωρίς άσκοπη παραμονή στην κλινική, αποφεύγοντας ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και επιστρέφοντας άμεσα ενεργοί οικονομικά και κοινωνικά».

Τέλος, κατέγραψε τα προβλήματα των ιδιωτικών κλινικών και εισηγήθηκε προτάσεις για την επίλυσή τους.