Πρόεδρος ΣΦΕΕ: Ρεαλιστικός ο στόχος των 2,5 δις ευρώ φαρμακευτική δαπάνη για το 2013

26-12-2016

Το 2013 θα πιαστεί ο στόχος των 2,5 δισ. ευρώ που έχει προϋπολογιστεί για το φάρμακο εκτίμησε ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ.Κωνσταντίνος Φρουζής κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης του Συνδέσμου για την κοπή της πίτας με την προϋπόθεση να υπάρξει συνεργασία για μια βάση προς τη σταθερότητα και την προβλεψιμότητα.

Ο κος Φρουζής για άλλη μια φορά έκανε έκκληση  προς την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση του Δελτίου Τιμών για τις νέες θεραπείες και τα φάρμακα, στα οποία δεν έχουν πρόσβαση οι έλληνες ασθενείς τα τελευταία δύο χρόνια.

«Η χρονιά που έκλεισε αποτέλεσε μια περίοδο κατά την οποία όλοι μας βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πρωτοφανείς συνθήκες σε όλα τα πεδία δραστηριότητας. Ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας τα τελευταία 3 χρόνια της κρίσης ήταν από τους ελάχιστους  που με υπευθυνότητα και συνεργασία με την Κυβέρνηση στήριξε τη χώρα στη μάχη που έδωσε για την περιστολή των δημόσιων δαπανών. Έτσι πετύχαμε να μειώσουμε τον φαρμακευτικό προϋπολογισμό κατά 45% την περίοδο από το 2009 μέχρι το 2012 , ενώ είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε πολύ κοντά και στο στόχο των 2,5 δις ευρώ που έχει προϋπολογιστεί ως φαρμακευτικός προϋπολογισμός για το 2013», τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Φρουζής.