Πρόγραμμα διανομής φρούτων στα σχολεία ύψους 4,5 εκατομ. ευρώ

26-12-2016

Μέτρα για την υλοποίηση του προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στα σχολεία, προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας, Παιδείας, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την απόφαση, το πρόγραμμα θα «τρέξει» το 2017 με δαπάνη 4.493.600 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από ενωσιακή χρηματοδότηση μέχρι του ποσού του 3.143.600,00 ευρώ και το υπόλοιπο από το υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί κατά το σχολικό έτος 2016-2017 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία της χώρας. 

Σύμφωνα με την απόφαση, το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, στοχεύει:

α) Στη διαρκή αύξηση του μεριδίου των οπωροκηπευτικών στο διαιτολόγιο των παιδιών στο στάδιο της διαμόρφωσης των διατροφικών τους συνηθειών.

β) Στην αύξηση της βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης κατανάλωσης οπωροκηπευτικών και στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών. 

Τα προϊόντα που πρόκειται να διανεμηθούν στα σχολεία, βάσει της εποχικότητας και της διαθεσιμότητας τους, είναι τα εξής: • Μήλα • Πορτοκάλια • Αγγουράκια • Κομπόστα ροδάκινο σε ατομική συσκευασία • Κορινθιακή σταφίδα.

Παράλληλα, σε κάθε μαθητή θα διανεμηθούν:

α) μια Τρισδιάστατη Πυραμίδα υγιεινού Τρόπου ζωής ή/και

β) ένα Συνοδευτικού φυλλάδιο οδηγιών με τίτλο «Συμβουλές διατροφής, άσκησης, ψυχολογία και μαγειρικής» ή/και

γ) ένας χάρτινος φάκελος που περιλαμβάνει 2 σουπλά και 1 παιχνίδι τύπου παζλ .