Πρόγραμμα “Ελευθερία”: Στις 12 το μεσημέρι αρχίζουν τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς την Τετάρτη 17/2

16-02-2021

Από τις 12 και μετά θα ξεκινήσει την Τετάρτη 17/2 το εμβολιαστικό πρόγραμμα “Ελευθερία” στην Αττική, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το αυριανό εμβολιαστικό πρόγραμμα για την Αττική θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, ενώ “όσοι πολίτες είχαν προγραμματισμένα ραντεβού από τις 08.00 πμ έως τις 12 μμ το πρωί της Τετάρτης 17/2, θα λάβουν εκ νέου ειδοποίηση για το πότε θα επαναπρογραμματιστούν οι εμβολιασμοί τους”.

Η αναβολή των εμβολιασμών έως τις 12:00 κρίθηκε απαραίτητη για λόγους ασφαλείας, καθώς ο πρωινός παγετός αναμένεται όχι μόνο να δυσχεράνει την πρόσβαση των ηλικιωμένων, αλλά και τους βάλει και σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του healthview.gr ωστόσο, όσα ραντεβού δεν έγιναν κατά τη διάρκεια των δύο ημερών της κακοκαιρίας “Μήδεια” θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 21/2 στα ίδια τα εμβολιαστικά κέντρα, με προτεραιότητα όσους είναι να λάβουν την δεύτερη δόση του εμβολίου, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένη χρονική απόσταση από την πρώτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα εμβόλια που δεν χορηγήθηκαν στους πολίτες των οποίων ακυρώθηκαν τα ραντεβού, δόθηκαν σε κρατούμενους και προσωπικό στις φυλακές Κορυδαλλού και σε μετανάστες στο κλειστό κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.