Πρόγραμμα Εμβολιασμού για τη Νέα Γρίπη Η1Ν1 (Χοίρων)

26-12-2016

Με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές «εγκαινιάζεται» τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009 το πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι του ιού της νέας γρίπης Η1Ν1 (γρίπη των χοίρων).

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, του ΙΚΑ, των ιδιωτικών κλινικών, οι ιδιώτες γιατροί και βέβαια το προσωπικό του ΕΚΑΒ, του ΕΚΕΠΥ και του ΚΕΕΛΠΝΟ θα μπορούν από σήμερα και αν βέβαια το επιθυμούν – ο εμβολισμός με το εμβόλιο για τη νέα γρίπη δεν είναι υποχρεωτικός – να εμβολιαστούν στα 145 δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα.

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου, δηλαδή πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, έγκυες, αιμοδότες και άτομα που φροντίζουν βρέφη μικρότερα των 6 μηνών.

Ο εμβολιασμός θα γίνεται στα 158 Κέντρα Υγείας και τα 211 Εμβολιαστικά Κέντρα των Νομαρχιών και των Δήμων. Στα δημόσια νοσοκομεία θα γίνεται μόνο για ειδικές ομάδες με χρόνια νοσήματα που παρακολουθούνται στα νοσοκομεία και για τους αιμοδότες.

Το σύνολο των ευπαθών ομάδων για να παρουσιάσουν επιπλοκές από τον ιό της νέας γρίπης εκτιμάται ότι είναι 2.279.495 Έλληνες.

Από την 1η Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τη νέα γρίπη στο λεγόμενο υγιή πληθυσμό. Στη δύναμη των εμβολιαστικών Κέντρων προστίθενται τα 236 ιατρεία του ΙΚΑ, στα οποία θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα για τη διενέργεια εμβολιασμού έναντι του ιού της νέας γρίπης Η1Ν1 (χοίρων).

Διαβάστε στο φάκελο του healthview.gr το πλήρες χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού για τη νέα γρίπη Η1Ν1, ποιοι θεωρούνται ομάδες υψηλού κινδύνου για επιπλοκές από τη νέα γρίπη και ποια παιδιά είναι υψηλού κινδύνου για επιπλοκές από τη νέα γρίπη.

Διαβάστε περισσότερα για τη νέα γρίπη: Νέα Γρίπη Α(Η1Ν1): Το Παρατήριο για την πανδημία