Προγράμματα πρακτικής άσκησης για γιατρούς από το ΜΗΤΕΡΑ

26-12-2016

Χωρίς πίστωση εξακολουθούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι στους νομούς Ρεθύμνου Ιωαννίνων Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας, Κιλκίς και Λακωνίας αφού οι φαρμακευτικοί σύλλογοι των περιοχών αυτών αποφάσισαν σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Στον Πειραιά παρά την αρχική σύγχυση όπου άλλα φαρμακεία έδιναν και άλλα όχι, τελικά αποφάσισε η διοίκηση του συλλόγου να ακολουθήσει την απόφαση του ΠΦΣ και έτσι οι συνταγές εκτελούνται κανονικά με πίστωση.

Κρίσιμη είναι η σημερινή απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής ο οποίος κρατάει πιο σκληρή στάση και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσει την άρση της πίστωσης.

Κανονικά πάντως εκτελούνται οι συνταγές στους νομούς της Αιγιαλεία, Λέσβου, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Τρικάλων, Θεσσαλονίκης και Ροδόπης ενώ μέσα στην εβδομάδα θα πάρουν τις αποφάσεις τους σχετικά με το αν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις ή όχι και οι υπόλοιποι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας.