Προκαταρκτικά στο sex; Όχι και τόσο γυναικεία υπόθεση…

26-12-2016

Χάδια, αγκαλιές, φιλιά… όλα όσα γίνονται πριν την ερωτική πράξη και έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε προκαταρκτικά. Αυτά αποτελούν απόλαυση τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες.Μέχρι τώρα πιστεύαμε πως οι άντρες δεν έδιναν σημασία στα προκαταρκτικά όσο οι γυναίκες. Έρευνα όμως τώρα δείχνει πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δυο φύλα όσον αφορά στο ποια είναι η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νιου Μπράνσγουικ στον Καναδά έκαναν λοιπόν ειδικές μελέτες για δώσουν περισσότερο φως στο θέμα αυτό. Τα αποτελέσματα της έρευνας με τίτλο «Πραγματική και επιθυμητή διάρκεια των προκαταρκτικών και της σεξουαλικής επαφής» δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Sex Research και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι δύο ερευνήτριες πήραν προσωπικές συνεντεύξεις από 152 ζευγάρια. Οι συμμετέχοντες ήταν από 21 έως 77 ετών και η διάρκεια της σχέσης κυμαινόταν από 6 μήνες έως 50 χρόνια. Η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών δε φάνηκε να διαφέρει σημαντικά μεταξύ αντρών και γυναικών (18,10 έναντι 18,93 λεπτά αντίστοιχα).

Στον πίνακα φαίνεται πως τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες, ο ιδανικός χρόνος προκαταρκτικών δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που ισχύει στην πραγματικότητα.