Προκήρυξη 53 θέσεων επικουρικών γιατρών

26-12-2016

Μήνες τώρα γίνεται λόγος για τις φοβερές ελλείψεις γιατρών στα ελληνικά νησιά. Αυτή την περίοδο μάλιστα εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου η ενίσχυση των νησιών και των νοσοκομείων τους με ιατρικό προσωπικό είναι επιτακτική. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο υγείας προκήρυξε πενήντα τρεις θέσεις επικουρικών γιατρών για  τα νοσοκομεία της νησιωτικής Ελλάδας .

Αναλυτικά το υπουργείο Υγείας απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για 53 επικουρικούς γιατρούς προκειμένου να ενισχυθεί το επιστημονικό προσωπικό των νησιών πριν τους καλοκαιρινούς μήνες όπου αυξάνονται οι ανάγκες της ιατρικής περίθαλψης με την προσέλευση των τουριστών. Οι επικουρικοί ιατροί πρόκειται να  εργαστούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, δωδεκάμηνης διάρκειας και  η επιλογή τους πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα και μέσω των προβλεπόμενων από τον νόμο διαδικασιών.

 Η ανακοίνωση του  υπουργείου Υγείας κλείνοντας επισημαίνει ότι συνεχίζεται απρόσκοπτα η στελέχωση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και «προς την ίδια κατεύθυνση, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η υλοποίηση του σχεδιασμού ενίσχυσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των νοσηλευτικών μονάδων της νησιωτικής Ελλάδος».

Χρυσάνθη Τασσοπούλου