Προνοιακά επιδόματα λάμβαναν 1343 … νεκροί

26-12-2016

Προνοιακά επιδόματα λάμβαναν 1.343 …νεκροί, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του ο υπουργείο Εργασίας. Την ίδια στιγμή, ο συνολικός αριθμός των επιδοματούχων ανέρχεται σε 164.310, ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων επιδομάτων ανέρχεται σε 173.045 ενώ η  συνολική μηνιαία δαπάνη για επιδόματα το μήνα Ιανουάριο του 2014 ανήλθε σε 55.442.812 ευρώ.

Τα παραπάνω προέκυψαν μετά από αντιπαραβολή των στοιχείων από την έκθεση «ΗΛΙΟΣ» για τη συνταξιοδοτική δαπάνη στην Ελλάδα με αυτά του συστήματος «Αριάδνη» και του ΑΜΚΑ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η σύγκριση των στοιχείων αποκάλυψε τις περιπτώσεις χορήγησης επιδομάτων σε 1.343 νεκρούς, τα στοιχεία των οποίων αποστέλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο και άμεση αναστολή των πληρωμών.

Σε δήλωσή του ο κ. Βρούτσης επεσήμανε:

«Το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μετατράπηκε σε λίγους μήνες σε ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη σε επίπεδο ελέγχου και ενημέρωσης των στοιχείων του για τις συντάξεις, τα επιδόματα, τους συνταξιούχους και επιδοματούχους της. Ένα αξιόπιστο εργαλείο που παρακολουθούν πλέον σε μηνιαία βάση δημόσιοι και ιδιωτικοί επιστημονικοί φορείς. Χρειαζόταν μόνο σταθερή πολιτική βούληση και επιμονή σε συνδυασμό με τη σωστή αξιοποίηση των σύγχρονων εργαλείων των υπηρεσιών μας».