Πρόωρη συνταξιοδότηση σημαίνει και πρόωρος θάνατος;

26-12-2016

Όταν ένας άνθρωπος βγαίνει στη σύνταξη οι ρυθμοί του πέφτουν. Αν δεν έχει πολλά ενδιαφέροντα κα χόμπι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μείνει σπίτι και να βλέπει τηλεόρση. Αυτό σημαίνει και πτώση της υγείας; Κι αν αυτό ισχύει, τότε σημαίνει πως ένας άνθρωπος που θα βγεί στη σύνταξη πρόωρα θα έχει και πρόωρο θάνατο; Νέα Αμερικανική έρευνα δίνει όλες τις απαντήσεις.

Ερευνητές από Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης των Ηνωμένων Πολιτειών μελέτησαν προσεκτικά 2.956 ανθρώπους που πήραν μέρος στην Έρευνα για την Υγιή Συνταξιοδότηση που κράτησε 18 ολόκληρα χρόνια.
Θέλησαν να διαπιστώσουν έτσι εάν η πρόωρη συνταξιοδότηση οδηγεί τον συνταξιούχο και σε πρόωρο θάνατο.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Epidemiology and Community Health, έδειξαν πως οι υγιείς συνταξιούχοι που εργάστηκαν όμως έναν χρόνο παραπάνω είχαν 11% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα σε σχέση με εκείνους που είχαν βγει στη σύνταξη νωρίτερα. Ακόμα και οι μη υγιείς συνταξιούχοι που είχαν δουλέψει ενα χρόνο παραπάνω είχαν 9% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα.
 
Φαίνεται λοιπόν πως η δουλειά βοηθά τους ανθρώπους να κρατούν τη ζωντάνια τους, την ενεργητικότητα τους και να κρατούν το μυαλό τους σε εγρήγορση.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: