Προς άγραν συμμαχικών εταίρων ο Αδωνις Γεωργιάδης

26-12-2016

«Συμμαχίες» στην κοινωνία αναζητά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για τις επικείμενες απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Αν και δήλωσε ότι οι απολύσεις δεν είναι καλές, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι «πολύ ειδική κατηγορία» καθώς «έχουν όλοι ιδιωτικά ιατρεία».

Ποντάροντας στον κοινωνικό αυτοματισμό, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε με έμφαση: «Γιατί δεν είναι δικαιότερο κάποιος που έχει ιδιωτικό ιατρείο να ζει από αυτό και ένας νέος γιατρός να βρει δουλειά στο ΕΣΥ;».

Αναφερόμενος στις απολύσεις στην Υγεία -μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή- ο υπουργός Υγείας είπε ότι «πράγματι στο εθνικό σύστημα υγείας δεν θα γίνουν απολύσεις» και τόνισε ότι για τον ΕΟΠΥΥ «όταν τελειώσει η αξιολόγηση θα δούμε. Δεν μπορώ να δεσμευτώ».

Πάντως σημείωσε πως «όταν μιλάμε για γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, έχουν όλοι ιδιωτικά ιατρεία. Όχι ότι είναι καλό να απολυθούν. Αλλά μιλάμε για πολύ ειδική κατηγορία. Είναι λογικοί φόβοι για να τους έχουν. Αλλά από τα ιδιωτικά τους ιατρεία κερδίζουν πολύ περισσότερα».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών του χώρου, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «Καλώς τα λένε, τους κατανοώ, δίνουν την μάχη για τον κλάδο τους». Πρόσθεσε όμως ότι «η κυβέρνηση είναι για το σύνολο του ελληνικού λαού. Όταν θα λήξει η διαδικασία γνώμονας μας δεν μπορεί να είναι η αγωνία του καθενός. Αλλά το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας χαρακτηρίζοντάς τον «ψεύτη». Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της, ο υπουργός Υγείας στα τέλη Ιουλίου διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει  το σχέδιο της task force, αυτό που σήμερα επιβάλλει, τον Αύγουστο υποστήριζε πως δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας και σήμερα προχωρά σε απολύσεις. «Μη φοβάστε,δε σας κλέβει κανείς τη δόξα. Το θάνατο της ΔΩΡΕΑΝ Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα και κατ΄ επέκταση  του Ελληνικού λαού τον επωμίζεστε εξολοκλήρου.

Μπορεί ο ιστορικός του μέλλοντος να σας αναφέρει σαν ένα επιτυχημένο πωλητή βιβλίων, αλλά επίσης θα σας αναφέρει σα νεκροθάφτη της Δημόσιας Υγείας και των Ελλήνων», καταλήγει η ανακοίνωση.