Προσδόκιμο ζωής: Αυτές είναι οι 6 καθημερινές συνήθειες που μας κόβουν χρόνια

20-12-2018

Η καθημερινότητα μας επηρεάζει πολύ την υγεία μας. Το τι τρώμε, αν κινούμαστε, αν κοιμόμαστε αρκετά… Υπάρχουν όμως κι άλλες καθημερινές μας συνήθειες που μπορεί να μας κάνουν λιγότερο περισσότερο υγιείς και να μας χαρίσουν ή να μας κόψουν χρόνια ζωής.

Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι μικρές μας καθημερινές κινήσεις που μας κάνουν να χάνουμε χρόνια από τη ζωή μας;

1. Τρώμε τα νύχια μας:
Μπορεί να επιτρέψει την «είσοδο» σε επικίνδυνα μικρόβια όπως ο στρεπτόκοκκος και ο σταφυλόκοκκος, τα οποία προκαλούν λοιμώξεις δυνητικά επικίνδυνες για τη ζωή.
2. Δεν χρησιμοποιούμε οδοντικό νύμα
Η καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος, μπορεί να σου προσθέσει 6 χρόνια ζωής! Αυτό γιατί αποτρέπει την περιοδοντίτιδα και άλλες παθήσεις των ούλων, οι οποίες έχουν συνδεθεί με σοβαρές λοιμώξεις.
3. Τρώμε πολύ αλάτι:
Το πολύ αλάτι ευθύνεται για περίπου ένα δέκατο των θανάτων που σχετίζονται με τη διατροφή, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύει το Journal of the American Medical Association.
4. Δεν πλένουμε καλά τα χέρια μας
Το απλό και βιαστικό «ξέπλυμα» για να… βγάλουμε την υποχρέωση, δεν προστατεύει καθόλου! Γι’ αυτό, πλένουμε σχολαστικά τα χέρια με σαπούνι και νερό, φροντίζοντας να καθαρίσουμε όλη την επιφάνεια και τα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα και κάτω από τα νύχια.
5. Καθόμαστε με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή:
Οι επιστημονικές μελέτες διαπιστώνουν ότι η συνήθεια αυτή έχει σαν αποτέλεσμα την κούραση, την κακή ποιότητα ύπνου και την υπερένταση. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνη όσο και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
6. Τρώμε αργά το βράδυ:
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Mexico City, η συνήθεια αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμα αυξημένα τριγλυκερίδια και άρα σε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μάτια: Αυτές είναι οι 6 συνήθειες που τα γερνάνε