Πρόσκληση σε διάλογο Γεωργιάδη προς γιατρούς ΕΟΠΥΥ

26-12-2016

Σε διάλογο κάλεσε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στις σημερινές δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, παρότι νωρίτερα σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή,  είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης.

Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις είπε στις δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας ενώ ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα υπάρξει ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τους βασικούς άξονες του σχεδίου για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια υγεία. Το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης μάλιστα θα δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή. 

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε για άλλη μια φορά τους γιατρούς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους ασφαλισμένους και να σταματήσουν την απεργία, σημειώνοντας ότι το υπουργείο θα βρει τρόπο να εξασφαλίσει στους πολίτες την πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία.

«Έχω εξηγήσει πάρα πολλές φορές είπε τέλος, ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τα μέτρα της κινητικότητας και διαθεσιμότητας, ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας είναι το εργαλείο που έχει η Κυβέρνηση για να κάνει αλλαγές και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε διάφορους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων. Πιστεύω πραγματικά ότι δεν θέλουν οι γιατροί μας να πουν στον ελληνικό λαό ότι ζητούν τη δική τους εξαίρεση από ένα μέτρο που ισχύει για όλους τους άλλους Έλληνες που εργάζονται στο δημόσιο. Πιστεύω ότι εδώ υπάρχει μια παρεξήγηση. Επειδή δεν θέλουμε να αδικήσουμε τους γιατρούς, τους οποίους σεβόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να αδικήσουμε και όλους τους άλλους προς χάριν των γιατρών». 

Οι γιατροί πάντως από την άλλη, επιμένουν στη συνέχιση της απεργίας τους, ενώ διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας καθʼ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνέχιση των κινητοποιήσεων και μετά τις 9 Δεκεμβρίου. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ αφήνει αιχμές για τη στάση του κ. Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για «άγονη σύγκρουση για απολύσεις».