Προσωρινή παύση του ΕΟΠΥΥ… Χωρίς φάρμακα χωρίς γιατρούς και τα νοσοκομεία κλειστά!

Υπουργείο Υγείας
26-12-2016

Εκτός από τους φαρμακοποιούς που συνεχίζουν την άρση της πίστωση  και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που βρίσκονται σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας σήμερα η ταλαιπωρία γίνεται μεγαλύτερη αφού και οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11 έως τη λήξη του ωραρίου τους διαμαρτυρόμενοι για τις επερχόμενες περικοπές στους μισθούς τους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας μάλιστα θα προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας στις 11.30 έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ έχει προγραμματιστεί σύσκεψη για τις 12.30, στην οποία οι νοσοκομειακοί γιατροί θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Από την άλλη στο χώρο των φαρμακοποιών στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κινείται και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής όπου χθες σε έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση της άρσης της πίστωσης επ΄ αόριστον. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος η κινητοποίηση συνεχίζεται γιατί τα προβλήματα των φαρμακοποιών δε λύνονται.

«Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δε μπορεί να λύσει το πρόβλημα διότι δεν έχει τους αναγκαίους πόρους» είπε ο κος Λουράντος που επέρριψε μέρος των ευθυνών στους φαρμακοβιομήχανους που ζητούν άμεση εξόφληση των παραγγελιών ενώ συνέπεια της ταχτικής αυτής σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΣΑ είναι και οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε βασικά φάρμακα.