Προστατέψτε την οδοντόβουρτσα σας από τα μικρόβια

26-12-2016

Η οδοντόβουρτσα είναι εξαιρετικά σημαντική για την στοματική μας υγιεινή. Όχι μόνο ο τύπος της οδοντόβουρτσας που επιλέγουμε αλλά και ο τρόπος με την οποία την συντηρούμε. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε μερικές απλές συμβουλές εάν θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως η οδοντόβουρτσα μας δεν είναι πηγή μικροβίων.

Συμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς υπάρχουν 4 απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε πριν και μετά το βούρτισμα των δοντιών που θα κάνει την οδοντόβουρτσα μας να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα μικρόβια.
Ποια είναι αυτά;
 
1. Αφού τελειώσετε με το βούρτσισμα, ξεπλύνετε την οδοντόβουρτσά σας με άφθονο νερό της βρύσης για να βεβαιωθείτε ότι δεν έμεινε καθόλου οδοντόπαστα ή υπολείμματα από το καθάρισμα των δοντιών. Αφήστε τη να στεγνώσει στον αέρα και φυλάξτε την όρθια.
 
2. Φυλάξτε τις οδοντόβουρτσες τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά από τη λεκάνη της τουαλέτας. Μικρόβια διασπείρονται μαζί με μικρά σταγονίδια νερού όταν τραβάει κάποιος το καζανάκι.
 
3. Οι οδοντόβουρτσες δεν πρέπει να φυλάσσονται σε κλειστές θήκες ή δοχεία. Επειδή όταν τοποθετούνται στη θέση τους είναι ακόμη υγρές, αν το κουτί φύλαξης είναι κλειστό, θα ανέβει η υγρασία, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων.
 
4. Δεν πρέπει να προσπαθούμε να απολυμάνουμε τις οδοντόβουρτσες βυθίζοντάς τις σε στοματόπλυμα ή άλλα διαλύματα. Αυτό όχι μόνο δε βοηθάει, αλλά μπορεί να διευκολύνει την μόλυνση της οδοντόβουρτσας, εάν το ίδιο διάλυμα χρησιμοποιείται για περισσότερες οδοντόβουρτσες.
 
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: