Προθάλαμος ιδιωτικών ιατρείων η Οδοντιατρική Σχολή Θεσ/νίκης

26-12-2016

«Προθάλαμο» για τα ιδιωτικά τους ιατρεία είχαν μετατρέψει, όπως φαίνεται, πανεπιστημιακοί γιατροί την Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Για το θέμα έχει παρέμβει ο Εισαγγελέας, μετά από μαζικές καταγγελίες ασθενών, σύμφωνα με τις οποίες αντί για δωρεάν φροντίδα από τους φοιτητές παραπέμπονταν στα ιδιωτικά ιατρεία καθηγητών της Σχολής, πληρώνοντας τις εργασίες στα δόντια τους. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, άποροι ασθενείς που προσέρχονταν στην Οδοντιατρική Σχολή για δωρεάν υπηρεσίες από τους τελειόφοιτους φοιτητές (στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους άσκησης), αναφέρουν πως ύστερα από μεθοδεύσεις προωθούνταν στα ιατρεία των καθηγητών για «σοβαρές εργασίες» υψηλού κόστους, όπως εμφυτεύματα, απονευρώσεις κ.α. 

Ο Εισαγγελέας κ. Αχ. Ζήσης στην προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε ζητά να γίνει έρευνα σε βάθος πενταετίας εις βάρος καθηγητών, φοιτητών που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση και παντός άλλου υπεύθυνου. Στην παραγγελία του ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να ερευνηθούν αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. 

Επιπλέον, επισημαίνει ότι θα πρέπει να διερευνηθεί κι αν οι καταγγελλόμενοι καθηγητές κατέθεταν το 10% των κερδών από την ιδιωτική τους δραστηριότητα στον ειδικό λογαριασμό κονδυλίων έρευνας του ΑΠΘ, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.