Πρωτοποριακή επέμβαση Έλληνα γυναικολόγου

26-12-2016

Σημαντική ιατρική επιτυχία θεωρείται η επέμβαση που πραγματοποίησε ο Έλληνας γυναικολόγος χειρουργός και Διδάκτορ του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ Στέφανος Χανδακάς MD MBA PhD,ο οποίος για πρώτη φορά στην Αγγλία αφαίρεσε την μήτρα 42χρονης Αγγλίδας  μέσα από τον ομφαλό της και από οπή μόλις δυο εκατοστών!! Ο κ. Χανδακάς εφαρμόζει στη χώρα μας εδώ και ένα χρόνο την επαναστατική Επέμβαση Χωρίς Τομές Μέσω Φυσικών Οπών!!

Η επέμβαση στην Αγγλία πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου στο νοσοκομείο Chelsfield Park του Λονδίνου, προσκεκλημένος της διοίκησης του οποίου- ως ο πλέον ειδικός- ήταν  ο Δρ Χανδακάς. Η ασθενής ήταν 42χρονη Αγγλίδα με ινομυωματοδη μήτρα και δυσμηνόρροια, μητέρα τριών παιδιών. Η πρόσκληση του Έλληνα γιατρού  και η χειρουργική επέμβαση έγινε προκειμένου να ξεκινήσουν και στην Αγγλία αυτού του τύπου επεμβάσεις, μετά την Ελλάδα ,Ολλανδία,Γερμανία, Βέλγιο και ΗΠΑ, όπου ήδη γίνονται. Η χειρουργική επέμβαση, την οποία παρακολούθησαν  όλοι οι γυναικολόγοι του νοσοκομείου Chelsfield  Park, διήρκησεπερίπου μια ώρα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η γυναίκα επέστρεψε σπίτι τηςλίγες ώρες μετά την επέμβαση!

«Την μέθοδο S.P.(Single Port Laparoscopy) που είναι εξέλιξη της λαπαροσκοπικής και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για τις γυναίκες, εφαρμόζουμε πάνω από ένα χρόνο στην Ελλάδας και συγκεκριμένα στο μαιευτήριο Μητέρα», ανέφερε ο Δρ Χανδακάς. Στην Ελλάδα με την νεα μέθοδο έχουν γίνει δεκάδες γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις επίσης για την αφαίρεση κυστών, ενδομητρίωσης, ινομυωμάτων , ακόμη και για ολικές υστερεκτομές .

Πλεονεκτήματα της νέας μεθόδου

Σύμφωνα με τον κ Χανδακά,  η νεα μέθοδος προσφέρει στις γυναίκες σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση τόσο με την παραδοσιακή λαπαροσκοπική επέμβαση, όσο και το ανοιχτό χειρουργείο. Συγκεκριμένα η ασθενής:

  • Επιστρέφει σπίτι την ίδια ημέρα ( το 92% των γυναικών)
  • Την επομένη  ημέρα στις καθημερινές δραστηριότητες
  • Αισθάνεται ότι δεν έχει χειρουργηθεί
  • Δεν μένουν χειρουργικές ουλές στην κοιλιά της
  • Ο πόνος είναι  ακόμη πιο ήπιος
  • Οι επεμβάσεις  μιας οπής πραγματοποιούνταιστο μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ στο πρώτο τμήμα πουδημιουργήθηκε και  λειτουργεί στην Ελλάδα και από τα πρώτα στην Ευρώπη ,SINGLE SITELAPAROSCOPIC SURGERY IN GYNECOLOGY.
  • Σύμφωνα με τους επιστήμονες η νέα επαναστατική μέθοδος καθημερινά κερδίζει έδαφος σε σχέση με τις παλαιότερες και προτιμάτε από τις γυναίκες για τα πλεονεκτήματα της.

 

Διεθνής αναγνώρηση

Η επιτυχία του Έλληνα γιατρού και της ομάδας του έχει ήδη τύχει διεθνούς   αναγνώρισης καθώς ο Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ Χανδακάς  ήταν επίσημος καλεσμένος- ως επίτιμος ειδικός-expertεπεμβατικής γυναικολογικής λαπαροσκοπικής χειρουργικής του European Society of Gynecological Endoscopy στο Ευρωπαϊκό Ενδοσκοπικό Γυναικολογικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Παρίσι.

Μάλιστα τότε ο Έλληνας γιατρός χειρούργησε ζωντανά στο πλαίσιο του συνεδρίου και ανέλυσε ταυτόχρονα στους 2.500 γυναικολόγους, απ όλο τον κόσμο, τα πλεονεκτήματα της νέας επαναστατικής μεθόδου.