Πρώτος νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου

26-12-2016

Ένας ηλικιωμένος 81 χρονών που νοσηλευόταν με λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε νοσοκομείο της Αττικής είναι το πρώτο θύμα του καλοκαιριού από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Εν τω μεταξύ τα κουνούπια πολιορκούν ολόκληρες περιοχές κάνοντας τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ να βρίσκονται σε επιφυλακή. Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων Νοσημάτων μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 35 κρούσματα, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν εντοπιστεί στην Αττική ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από τις περιοχές της Ξάνθης της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης.

Ως περιοχές αυξημένου κινδύνου στην Αττική έχουν καταγραφεί οι εξής:

Οι δήμοι Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας Παλλήνη, Μαρκόπουλο- Μεσογαίας, Ραφήνα- Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή και Γαλάτσι.

Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα  σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι εξής περιοχές:

Μενεμένη- Αμπελόκηποι, Εύοσμος- Κορδελιό, Ωαραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη). Επίσης, οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου (Καβάλας).

Βάννα Κεκάτου