Ψήφος εμπιστοσύνης στα δημόσια παιδοχειρουργικά κέντρα από γονείς παιδιών με καρδιοπάθειες

13-12-2017

Την προσοχή των πολιτών και κυρίως των γονέων να μην σπεύδουν  να  υιοθετήσουν αβασάνιστα ως  «μονόδρομο»  την  λύση  των  ιδιωτικών παιδοκαρδιοχειρουργικών κέντρων, ακόμα και του εξωτερικού, αν δεν εξετάσουν την πρόταση του δημοσίου, εφιστά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία» με αφορμή τις εκκλήσεις συλλογής  χρημάτων  για  επεμβάσεις  σε  ιδιωτικά κέντρα, ενώ γίνονται δωρεάν στο δημόσιο!

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία», «τις  τελευταίες  ημέρες  γίναμε  κοινωνοί  μίας  προσπάθειας συγκέντρωσης  σεβαστού χρηματικού ποσού (18.000 ευρώ!), που αφορά μαθήτρια με σοβαρή καρδιοπάθεια, προκειμένου να χειρουργηθεί σε ιδιωτικό Κέντρο».

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, «Ειδικό  Κέντρο Αντιμετώπισης  Συγγενών  Καρδιοπαθειών  στα  Παιδιά»  (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.),  στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» είναι το μοναδικό Κέντρο λειτουργεί εδώ και τρεις δεκαετίες, παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες σε όλα τα καρδιοπαθή παιδιά, χωρίς διακρίσεις, χάρη στην πείρα τού ιατρικού και νοσηλευτικού του προσωπικού, με αποτελέσματα εφάμιλλα διεθνών προδιαγραφών, ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια.

Και συνεχίζει:  γιατροί του αναλαμβάνουν αρκετές πρωτοποριακές  επεμβάσεις,  με  αξιοσημείωτη  επιτυχία, που  έχουν,  μάλιστα, δημοσιευθεί. Ως αποτέλεσμα, έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη όσων έχουν χειρουργηθεί εκεί.  Είναι δε το μόνο που εδράζεται και λειτουργεί μέσα σε Παιδιατρικό Νοσοκομείο, έτοιμο να ανταποκριθεί σε κάθε περίσταση.

«Από την πείρα μας , λοιπόν, πιστεύουμε ότι θα μπορούσε  να αναλάβει την επέμβαση και μάλιστα εντελώς δωρεάν.   Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που πληροφορούμαστε για τέτοιες εκκλήσεις συλλογής χρημάτων για καρδιοπαθή παιδιά», υπογραμμίζει ο Σύλλογος σημειώνοντας ότι το Ειδικό  Κέντρο Αντιμετώπισης  Συγγενών  Καρδιοπαθειών  στα  Παιδιά» (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.),   « δεν αποτελεί λύση ανάγκης, αλλά άριστη επιλογή».