Ψυχική υγεία: Αυτές είναι οι απλές αλλαγές που θα την βελτιώσουν

γυναίκα με προβλήματα στην ψυχική υγεία
07-01-2021

Η ψυχική υγεία είναι άλφα και το ωμέγα της γενικότερης υγείας μας. Η ψυχολογία μας μπορεί να επηρεάσει την λειτουργία του οργανισμού μας με πολλούς τρόπους. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να κάνουμε όλοι τις απαραίτητες αλλαγές για να νιώσουμε καλύτερα ΚΑΙ ψυχολογικά.

Οι αλλαγές που προείνουν ειδικοί της ψυχικής υγείας δεν έχουν σχέση με εύκολες και δύσκολες χρονιές. Αλλά με την απόφαση να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο ευχάριστη και ποιοτική κάνοντας μικρά και απλά βήματα.

Αλλαγές για καλύτερη ψυχική υγεία

Μια πιο υγιεινή διατροφή και λίγο περισσότερη κίνηση

Η σωματική δραστηριότητα (μιλάμε για μισή ώρα περπάτημα και για ανεβοκατέβασμα καμιάς σκάλας ή μερικές δουλείες σπιτιού παραπάνω) μπορούν να εξασφαλίσουν ένα μικρό ή μεγάλο boost στην διάθεσή μας. Αυτό σε συνδυασμό με μια κάπως πιο προσεγμένη διατροφική παλέτα (aka όχι junk food κάθε Σαββατοκύριακο, ούτε μια σοκολάτα κάθε βράδυ ούτε μια τυρόπιτα σφολιάτα κάθε πρωί) θα μας βελτιώσουν την όψη μας, μέσα κι έξω. Όπως θα λάμψει από υγεία το πρόσωπό μας-χμ, μήπως να κόβαμε και το τσιγάρο, λοιπόν;- έτσι θα ανέβει η διάθεση και το αίσθημα χαράς μας απέναντι στην ζωή.

Επίσης, θα βελτιωθεί και η λειτουργία του εγκεφάλου μας: θα έχουμε καλύτερη συγκέντρωση και απδοοτικότητα στην δουλειά.

Να κόψουμε το τσιγάρο και να μειώσουμε το ποτό για καλύτερη ψυχική υγεία

Δεν τη λες και μικρή αλλαγή την συγκεκριμένη. Ας βάλουμε την λέξη μείωση και στα δύο. Λιγότερο κάπνισμα, λιγότερο ποτό. Δεν θα βοηθηθούν μόνο συκώτι και πνεύμονες, αλλά και ψυχική και ονευματική υγεία.

Συγκεντρωθείτε και μην κάνετε multitasking όλη την ώρα

Κάποιος σοφός είπε κάποτε: το καύσιμο της απόλαυσης είναι ο χρόνος. Και είχε απόλυτο δίκιο. Φαγτό μαζί με ταινία και, παράλληλα, chat στο messenger και από κάπου πίσω να παίζει αυτός ο δίσκος που τόσον καιρό περίμενες να βγει για να τον ακούσεις. Στοπ. Ένα ένα! Άντε, δύο δύο. Αυτή η μικρή συμβουλή είναι πιο πολύτιμη από όσο σας φαίνεται τώρα που την διαβάζετε. Οι ρυθμοί μας είναι συνεχώς στα κόκκινα. Αν τους κατεβάσουμε λίγο, θα δούμε βελτίσωη στην διάθεσή μας. Θα νιώθουμε περισσότερο ήρεμοι και παραγωγικοί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της καραντίνας στην ψυχική υγεία