Η 1η επιτυχής επιθεώρηση FDA στην Ελλάδα, στη RAFARM!

25-10-2017

Η Rafarm γίνεται η πρώτη ελληνική φαρμακοβιομηχανία που επιτυγχάνει τη δύσκολη άσκηση της επιθεώρησης στο εργοστάσιό της από τον FDA(Food and Drug Administration – Ο …ΕΟΦ των ΗΠΑ) και αν και αναμένει σύντομα την επίσημη έγκριση, είναι βέβαιο ότι ανοίγει ο δρόμος ανάπτυξης της εταιρείας και στην αγορά των ΗΠΑ.

Είναι ένα σημαντικό νέο για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία που θα δώσει ώθηση στα ελληνικά φάρμακα στο εξωτερικό. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία η επιθεώρηση ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από κλιμάκιο του FDA και αφορούσε, προϊόντα ανάπτυξης από το τμήμα R&D της εταιρείας στην γραμμή παραγωγής στείρων ενέσιμων προϊόντων, των οποίων η ανάπτυξη και παραγωγή θεωρούνται από τις πλέον απαιτητικές.

Πρόκειται για την ευτυχή κατάληξη μιας πολυετούς προσπάθειας μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων της RAFARM και ο κος Άρης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος της ιστορικής εταιρείας, δεν παρέλειψε σε δήλωσή του να δώσει συγχαρητήρια στον κόσμο της εταιρείας για τη σημαντική αυτή πρωτιά και άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει ήδη σχέδιο ανάπτυξης με συνεργασίες μεγάλης εμβέλειας που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Εκτίμησε επίσης ότι αυτή η επιτυχία θα συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης για την ποιότητα όλων των ελληνικών φαρμάκων, σε όλο τον κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η πετυχημένη επιθεώρηση και η αναμενόμενη επίσημη έγκριση αποτελούν ¨παράσημο¨για την εταιρεία , καθώς ο  FDA θεωρείται παγκοσμίως ο οργανισμός με τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις σε προδιαγραφές παραγωγής και ανάπτυξης προϊόντων όχι μόνο στα φάρμακα, αλλά και σε τρόφιμα, ποτά και άλλα.

 

Λίγα λόγια για την RAFARM

H RAFARM ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 1974, και σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές φαρμακευτικές βιομηχανίες. Διαθέτει τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, έκτασης 14.000 τ.μ., απασχολεί πάνω από 450 εργαζόμενους και έχει διεθνή παρουσία με πανω από 1.500 άδειες εγκεκριμένων προϊόντων, εξαγωγές και στις πέντε ηπείρους σε 65 χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς και η Αυστραλία. Η εταιρεία επενδύει το 6% του κύκλου εργασιών της στην έρευνα και ανάπτυξη.

Περισσότερες από 70 εγχώριες φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς και εταιρείες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο εμπιστεύονται στη RAFARM την παραγωγή περισσοτέρων από 500 φαρμακευτικών προϊόντων. Η RAFARM διαθέτοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων, σε όλη την Ελλάδα, αποτελούμενο από έμπειρους και ενημερωμένους επαγγελματίες, δραστηριοποιείται στις περισσότερες θεραπευτικές κατηγορίες και έχει κερδίσει σημαντική αναγνωρισιμότητα σε  πολλές από τις ιατρικές ειδικότητες.