Έρευνα που δημοσιεύετα στο International Journal of Epidemiology, συμπεραίνει ότι ακόμη και μικρές ποσότητες κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος ‒όπως μια λεπτή φέτα μπέικον καθημερινά‒ είναι ικανές να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου. Η έρευνα, την οποία διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με τη χρηματοδότηση της ΜΚΟ Cancer Research UK, έρχεται να ενισχύσει κάποια επιστημονικά συμπεράσματα, όπως εκείνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σύμφωνα με τα οποία η κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να είναι βλαβερή.