Σε εκκρεμότητα η αντικατάσταση του πρώην διοικητή Χάρη Τομπούλογλου

26-12-2016

Σε εκκρεμότητα παραμένει η αντικατάσταση του Χαράλαμπου Τομπούλογλου-Λεωνιδόπουλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π.& Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», όπως προκύπτει από την έγγραφη απάντηση για το ζήτημα της πλήρωσης θέσης που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

 Το σχετικό έγγραφο -με ημερομηνία υπογραφής 10.4.2014 – διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 14.4.2014 με αφορμή ερώτηση που είχε καταθέσει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ), καταγγέλλοντας ότι καθυστερεί η αντικατάσταση του κ. Τομπούλογλου από ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

 Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργού Υγείας, το Νοσοκομείο από τον Ιανουάριο έχει υποβάλει αίτημα αντικατάστασης από τη θέση του ισοβίου μέλους του ΔΣ, κατά τα προβλεπόμενα στη διαθήκη. Το αίτημα υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών. Τον ίδιο μήνα, η συγκεκριμένη Διεύθυνση με έγγραφό της προς το Γραφείο Νομικού Συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών, ζήτησε να υποβληθεί αίτηση προς το Πρωτοδικείο Αθηνών, προκειμένου αφού διαπιστώσει ότι υφίσταται νόμιμος λόγος αντικατάστασης του μέλους του ΔΣ του Νοσοκομείου Χ. Τομπούλογλου-Λεωνιδόπουλου, στη θέση αυτού, κατά τα οριζόμενα στη διαθήκη της Αγλαϊας Κυριακού, να προτείνει το διορισμό του Αθανασίου Μπίνη.

 Η απόφαση του υπουργού Υγείας για την αντικατάσταση του κ. Τομπούλογλου θα τροποποιηθεί μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου και την απόφαση του ΔΣ σχετικά με την εκλογή προέδρου.