Σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι στο Αττικόν

26-12-2016
Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου “Αττικόν” απαιτώντας να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, και όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση “επιστημονική άσκηση της ιατρικής απαλλαγμένη από την επιχειρηματική αλλοτρίωση και την παρέμβαση ξένων προς την επιστήμη κριτηρίων”.
 
Οι γιατροί περιγράφουν ως τραγική την κατάσταση του Νοσοκομείου “Αττικόν”, που θεωρείται αποκούμπι για τον λαό της Δυτικής Αθήνας, αναφέροντας παραδειγματικά το τι επικρατεί στα Επείγοντα του Νοσοκομείου όπου ο ασθενής θα χρειαστεί να περιμένει 8 ή 9 ώρες για να εξεταστεί στο Παθολογικό τμήμα. Καταγγέλουν ότι υπάρχουν στο “Αττικόν” μόνο 2 εξουθενωμένοι νοσηλευτές ανά 50 ασθενείς, ενώ σημειώνεται καθυστέρηση πολλών ημερών για μια απλή ακτινογραφία, επειδή στο νοσοκομείο υπάρχουν “μόλις 11 τραυματιοφορείς για: 750 νοσηλευόμενους, συν 1.000 περιστατικά εφημερίας, συν 1.500 ασθενείς εξωτερικών ιατρείων”.
 
“Τότε αντιλαμβάνεται ο περισσότερος κόσμος τι σημαίνει διασωλήνωση σε κοινή θέα σε ένα από τα 100 ράντζα που κατακλύζουν το “Αττικόν”, τι σημαίνει 13 από τα 27 κρεβάτια Εντατικής να είναι κλειστά λόγω μη ανανέωσης των νοσηλευτικών συμβάσεων, τι σημαίνει να δουλεύει μόνο ο ένας από τους τρεις υπερσύγχρονους αξονικούς τομογράφους του νοσοκομείου, τι σημαίνει να είναι κλειστές οι 7 από τις 14 χειρουργικές αίθουσες λόγω έλλειψης προσωπικού.
 
Το κερασάκι στην τούρτα είναι η συνειδητοποίηση του τι σημαίνει ΝΟΜΙΜΟ φακελάκι και χέρι βαθειά στην τσέπη αν έχεις την ατυχία να αρρωστήσεις: 5 ευρώ για εξέταση στα Επείγοντα, 30 ευρώ για τις εξετάσεις εκτός ΕΟΠΠΥ, 50 ευρώ για ραντεβού στα απογευματινά ιατρεία, 300 ευρώ για μαγνητικές τομογραφίες εκτός Νοσοκομείου, πληρωμή ασθενών για έλλειψη υλικών του Νοσοκομείου. Και με το νέο έτος, το απαράδεκτο 25ευρω που έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Υγείας για όλες τις νέες εισαγωγές – για μια νοσηλεία σε ράντζο!
 
Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί, εκτός από τις περικοπές στους μισθούς, και η απλήρωτη δουλειά των γιατρών, οι οποίοι έχουν 6 μήνες να πληρωθούν για τις εφημερίες, λόγω της διαρκούς υποχρηματοδότησης, παρά την κατακόρυφη αύξηση της δουλειάς του Νοσοκομείου, που έχει μέση πληρότητα 120%!”
 
Μάλιστα, καταγγέλουν ότι ζητείται τώρα επισήμως και παρανόμως από το Υπουργείο να δηλώσουν οι γιατροί ότι έκαναν λιγότερες εφημερίες από όσες πραγματικά έκαναν, προκειμένου να εγκριθεί ένα μικρότερο κονδύλι.