Στην καρδιοχειρουργική ΜΕΘ του “Ιπποκρατείου” Αθήνας ο Πέτρος Τατσόπουλος (video)

01-10-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Στην καρδιοχειρουργική μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου της Αθήνας «Ιπποκράτειο» νοσηλεύεται εδώ και λίγα λεπτά της ώρας, αργά το απόγευμα της Τρίτης 1 Οκτωβρίου, ο πρώην βουλευτής και συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος υποβλήθηκε επιτυχώς σε μία πολύωρη, δύσκολη και περίπλοκη καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος διεκομίσθη εσπευσμένως με ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στο «Ιπποκράτειο» από το πλατό της τηλεοπτικής εκπομπής του Τάκη Χατζή στον ALPHA, καθώς υπέστη διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής, ένα πολύ σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, και ένιωσε ξαφνικά ισχυρή αδιαθεσία και τάση για λιποθυμία.

Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο της Αθήνας “Ιπποκράτειο” για την κατάσταση της υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου έχει ως εξής:

“Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος  αφίχθη με  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε  στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση”.

Ο Βασίλης Κικίλιας στο twitter

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέβασε το εξής μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

“Ο Πέτρος δίνει μεγάλη μάχη και όλοι ευχόμαστε να βγει νικητής. Βρίσκεται στα καλύτερα χέρια γιατρών και νοσηλευτών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου”.