Προσωπικός Γιατρός: Σε λειτουργία από σήμερα η πλατφόρμα prosopikos.gov.gr – Πόσοι πολίτες έχουν εγγραφεί ανά ηλικιακή ομάδα

08-11-2022

Σε κοινό Δελτίο Τύπου, τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημερώνουν τους πολίτες για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας prosopikos.gov.gr  από σήμερα, στην οποία οι πολίτες και οι γιατροί θα μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τον Προσωπικό γιατρό.

Οι πολίτες μέσω του prosopikos.gov.gr

έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στον Προσωπικό Γιατρό και να ενημερώνονται για:

– Τις δωρεάν παροχές που προσφέρει ο Προσωπικός γιατρός

– Τη διαδικασία εγγραφής στον νέο θεσμό

– Τη διαδικασία για να προγραμματίσουν και να κλείσουν το ηλεκτρονικό ραντεβού τους.

Παράλληλα δίνονται όλες οι πληροφορίες για την υλοποίηση του νέου θεσμού μέσω συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν τις παροχές που προσφέρει ο Προσωπικός Γιατρός.

Στην νέα ιστοσελίδα θα μπορούν να μπαίνουν και οι γιατροί για να κατευθύνονται στην ιστοσελίδα εγγραφής τους, και να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις που τους αφορούν.

Επιπλέον, παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία σχετικά με την πορεία του θεσμού και τη συμμετοχή των πολιτών και των γιατρών σε αυτόν.

Ο Προσωπικός Γιατρός σε νούμερα

Στην πλατφόρμα prosopikos.gov.gr αναφέρονται όλοι οι αριθμοί για την πορεία της δημιουργίας του θεσμού του προσωπικού γιατρού στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται:

Εγγραφές πολιτών στον θεσμό
Σύνολο: 4.539.704 πολίτες

Εγγραφές γιατρών στον θεσμό

Σύνολο: 3.333
Γιατροί δημοσίου: 2.251
Ιδιώτες γιατροί: 1.083

Σύνολο δικαιούχων

48,8% εγγεγραμμένοι
51,2% μη εγγεγραμμένοι

Πολίτες 50-69 ετών

62,5% εγγεγραμμένοι
37,5% μη εγγεγραμμένοι

Πολίτες 17-49 ετών

38% εγγεγραμμένοι
62% μη εγγεγραμμένοι