Σε μια εβδομάδα οι αποφάσεις για λιανεμπόριο, σχολεία και διαδημοτικές μετακινήσεις

LOCKDOWN
26-03-2021

Χωρίς αποφάσεις έληξε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων καθώς θα πρέπει να μεσολαβήσει μια ακόμη εβδομάδα για να σταθεροποιηθεί η πανδημία στην Αττική.

Η κυβέρνηση πιέζει για άνοιγμα των σχολείων στις 5 Απριλίου, και κατέθεσε γι’ αυτό συγκεκριμένη πρόταση σήμερα στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Συγκεκριμένα, ζήτησε το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις αρχές του επόμενου μήνα, με τη διενέργεια self test στους μαθητές κάθε Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί συζήτησαν επίσης, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά και την άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων. Οι ειδικοί, ωστόσο, δεν έδωσαν την έγκρισή τους για να προχωρήσει η χώρα με ασφάλεια στα βήματα αυτά, και μετέθεσαν τις αποφάσεις για την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, εξετάζει το ενδεχόμενο τα self test να χρησιμοποιηθούν ως “εργαλείο” για το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων, σε πρώτη φάση του λιανεμπορίου και στη συνέχεια της εστίασης και του τουρισμού. Δεν αποκλείεται μάλιστα σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών να καταστεί ακόμη και υποχρεωτικό.

Η στρατηγική για το θέμα των self test θα παρουσιαστεί σήμερα, στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.