Σε τι μας ωφελεί το πρωινό ξύπνημα;

26-12-2016
Δεν αντέχουν όλοι το πρωινό ξύπνημα. Λίγοι είναι εκείνοι που ξυπνούν νωρίς και μπορούν να λειτουργήσουν άψογα. Κι όμως. Αυτοί που τους αρέσει να κοιμούνται μέχρι αργά θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Έρευνα δείχνει το πρωινό ξύπνημα μπορεί να κρύβει πολλά οφέλη για την υγεία μας.
 
Ποια είναι αυτά;
– Όταν σηκωθούμε νωρίς έχουμε όλη την ημέρα μπροστά μας και δεν χρειάζεται να τρέχουμε γεμάτοι άγχος για να προλάβουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε.
– Ησυχία
Το πρωί, τα παιδιά λείπουν στο σχολείο και ο σύζυγος στη δουλειά. Άρα, είναι μια τέλεια ευκαιρία να χαρείτε το πρωινό στο σπίτι χωρίς φασαρία και να κάνετε αυτά που θέλετε. Ένας τέλειος τρόπος να χαρείτε  την ημέρα σας.
– Πρωινό
Όταν ξυπνάτε νωρίς προλαβαίνετε να φάτε με την ησυχία σας πρωινό το οποίο είναι όντως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας
– Γυμναστική
Μια γυναίκα που ξυπνά νωρίς και έχει όλο το πρωινό στη διάθεση της μπορεί να βρει πιο εύκολα χρόνο να κάνει και γυμναστική.
– Κίνηση
Αυτοί που ξυπνούν νωρίς και ξεκινούν την ημέρα τους αρκετά νωρίς προλαβαίνουν και την ώρα αιχμής κι έτσι φτάνουν στη δουλειά τους χωρίς κίνηση και άγχος.
 
Τι γίνεται όμως όταν κάποιος απλά αδυνατεί να αποδεχτεί και να συνηθίσει το πρωινό ξύπνημα; Υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που θα βοηθήσουν.
 
– Μην προσπαθείτε να ξυπνήσετε ξαφνικά μια μέρα νωρίς. Δεν θα το καταφέρετε. Καλύτερα, πηγαίνετε το ξυπνητήρι σας δέκα λεπτά νωρίτερα κάθε μέρα.
– Κοιμηθείτε νωρίς και κλείστε την τηλεόραση, τον υπολογιστή, το κινητό και όποια άλλη οθόνη μία ώρα πριν πέσετε για ύπνο.
– Τοποθετήστε το ξυπνητήρι σε ένα τραπέζι κι όχι δίπλα σας. ¨Έτσι, θα αναγκαστείτε να σηκωθείτε για να το κλείσετε.
– Προγραμματίστε μια δουλειά για κάθε πρωί. Αυτό θα είναι ένα κίνητρο για να σηκωθείτε.