Σε “τροχιά” διαθεσιμότητας οι οδηγοί των δημόσιων νοσοκομείων

26-12-2016

Σε διαθεσιμότητα φαίνεται ότι εντάσσεται μία ολόκληρη κατηγορία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Πρόκειται για τους οδηγούς, για τους οποίους ήδη το υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει από τις υγειονομικές περιφέρειες (ΥΠΕ) τα πλήρη στοιχεία τόσο των οδηγών όσο και του στόλου των ασθενοφόρων που διαθέτουν τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας, «Το μπαράζ εγγράφων της 2ης ΥΠΕ που ζητούσαν τα πλήρη στοιχεία των συναδέλφων μας οδηγών, αλλά και του στόλου των ασθενοφόρων που διαθέτει το Ασκληπιείο, συνεχίστηκε με τη ρητή τοποθέτηση του Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας, για την κατάργηση του κλάδου των οδηγών από τους Οργανισμούς των Νοσοκομείων».

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, από τις 20 Δεκεμβρίου, οι οδηγοί εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας! Στην ίδια ανακοίνωση, το Σωματείο υπογραμμίζει ότι «το Ασκληπιείο της Βούλας ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τους συναδέλφους οδηγούς. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι (πρώτα και κύρια) απαραίτητες για τον ίδιο τον άρρωστο, που, χωρίς αυτούς, δεν έχει τη δυνατότητα μετακίνησης μεταξύ των διαφορετικών κτιρίων του Νοσοκομείου».

Όπως υποστηρίζει, «ένα Νοσοκομείο που εκτείνεται σε έκταση εκατό και πλέον στρεμμάτων, που αριθμεί πέραν των 25 κτιρίων, αντιμετωπίζει πρακτικά ένα ιδιότυπο “λουκέτο”, από τις 20 του Δεκέμβρη. Και αν απαιτηθεί επείγουσα διακομιδή στην Καρδιολογική Μονάδα, ή στο Χειρουργείο; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μας;».

Στη κατεύθυνση αυτή, οι εργαζόμενοι καλούν τους πολίτες τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου και ώρα 8 π.μ., στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «να συγκροτήσουμε μία πλατιά επιτροπή αγώνα για τη διάσωση του μοναδικού δημόσιου Νοσοκομείου που διαθέτουν τα Νότια προάστια. Σας καλούμε, επίσης, να συμμετέχετε μαζικά στη συγκέντρωση έξω από το Υπ.Υγείας, την ίδια ημέρα, στις 12μμ.».