Σεξ: 7 πράγματα που πρέπει να κάνουμε πριν και μετά την ερωτική επαφή

26-12-2016
Το σεξ είναι κομμάτι της ζωής μας. Εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν σεξ καθημερινά σε όλο τον κόσμο. Πολλοί όμως δεν ξέρουν πως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνουμε πριν και μετά το σεξ εάν θέλουμε να προσέχουμε την υγεία μας.
 
Μέλη της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας λοιπόν συνέταξαν μια λίστα με επτά απαράβατους κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούμε όλοι πριν και μετά την ερωτική επαφή ώστε να προστατέψουμε την υγεία μας.
Ποιοι είναι αυτοί;
 
– Πλένουμε τα γεννητικά όργανα:
Η σωστή καθαριότητα των γενετικών οργάνων πριν και μετά το σεξ είναι βασική προϋπόθεση για να αποφύγουμε λοιμώξεις. Οι ειδικοί λένε πως το πλύσιμο του αντρικού μορίου θα πρέπει να γίνεται με άφθονο νερό. Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να βάζουν πολλά σαπούνια αφού η υπερβολική καθαριότητα αλλά και τα αρωματικά σαπούνια μπορεί να διαταράξουν την φυσική ισορροπία του κόλπου και να καταστρέψει την ισορροπία του pH.
 
– Αλλάζουμε πετσέτες
Μη χρησιμοποιείστε την ίδια πετσέτα για το σκούπισμα των γεννητικών οργάνων με αυτή που έχετε σκουπίσει τα πόδια, τα μαλλιά και το υπόλοιπο σώμα. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, το σκούπισμα καλό να είναι να γίνεται ταμποναριστά, προκειμένου να απορροφάται η υγρασία.
 
– Πλένουμε τα χέρια
Ένας ακόμη βασικός κανόνας υγιεινής του σεξ που πολλοί αγνοούν είναι το σωστό πλύσιμο των χεριών τα οποία ως γνωστόν έχουν το πρωταγωνιστικό ρόλο στο σεξ.
 
– Πάμε τουαλέτα πριν και μετά το σεξ
Η ούρηση πριν και μετά το σεξ κρίνεται απαραίτητη και για τα δύο φύλα, καθώς είναι το φυσικό «καθαριστικό» του οργανισμού ενώ απομακρύνει και τυχόν βακτήρια, που μπορεί να εισέλθουν στην ουρήθρα κατά τη σεξουαλική επαφή.
 
– Φοράμε καθαρά εσώρουχα
Μπορεί να θεωρείται αυτονόητο αλλά τα εσώρουχα εκτός από αισθησιακά πρέπει να είναι και καθαρά
 
– Έχουμε καθαρά νύχια
Για την αποφυγή τραυματισμού ή μολύνσεων τα νύχια πρέπει να είναι καθαρά και περιποιημένα.
 
– Βάζουμε πάντα προφυλακτικό
Η χρήση προφυλακτικού προστατεύει όχι μόνο από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: