Σεξ: Αυτοί είναι οι 4 παράγοντες που επηρεάζουν τη στύση

02-02-2017

Για τον άντρα είναι αρκετά σημαντικό να νιώθει πως στο σεξ προσφέρει ο,τι καλύτερο μπορεί στη σύντροφο του. Πολλές φορές αυτό δεν είναι εφικτό καθώς υπάρχουν αρκετοί άντρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Ιδίως άντρες που έχουν περάσει την 4η δεκαετία της ζωής τους. Τώρα, ειδικοί είναι εδώ για να δώσουν συμβουλές.

Ο Dr. David T. Derrer εξηγεί μέσα από το WebMD ορισμένα απλά βήματα που θα βοηθήσουν έναν άντρα να έχει μεγαλύτερης διάρκειας και καλύτερης ποιότητας στύση στο σεξ.

Το βασικό συμπέρασμα είναι πως ο,τι είναι κακό για την καρδιά ενός άντρα, είναι κακό και για την ικανότητά του να έχει δυνατή στύση στο σεξ.

Διατροφή:
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι διατροφικές συνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν καρδιακά επεισόδια, λόγω της περιορισμένης ροής αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες, μπορούν επίσης να εμποδίσουν τη ροή του αίματος προς και προς το πέος. Η ροή του αίματος είναι απαραίτητη για την στύση του πέους. Οι δίαιτες που περιλαμβάνουν πολύ λίγα φρούτα και λαχανικά, μαζί με πολλά λιπαρά, τηγανητά και επεξεργασμένες τροφές, συμβάλλουν στην μείωση της κυκλοφορίας του αίματος σε όλο το σώμα. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η στυτική δυσλειτουργία είναι σχετικά σπάνια στους άνδρες που ακολουθούν μια παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, υγιεινά λιπαρά (πχ ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο), ψάρια και κρασί (ειδικά κόκκινο).

Βάρος:
Το υπερβολικό βάρος μπορεί να φέρει πολλά προβλήματα υγείας. Για παράδειγμα διαβήτη τύπου 2, που προκαλεί βλάβες στα νεύρα σε όλο το σώμα. Αν ο διαβήτης επηρεάζει τα νεύρα που τροφοδοτούν το πέος, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχετε και στυτική δυσλειτουργία.

Υπέρταση και υψηλή χοληστερίνη:
Η χοληστερίνη και η υπέρταση βλάπτουν τα αιμοφόρα αγγεία. Ανάμεσα τους κι εκείνα που μεταφέρουν το αίμα στο πέος. Αυτό οδηγεί με βεβαιότητα στυτική δυσλειτουργία. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τα επίπεδα της χοληστερόλης σας και της αρτηριακή σας πίεση. Επίσης, τα φάρμακα ρύθμισης της πίεσης του αίματος μπορεί να κάνουν πιο δύσκολο για εσάς να έχετε στύση. Αλλά οι γιατροί επισημαίνουν ότι πολλές περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας για τις οποίες κρίνεται ως “ένοχη” κάποια φαρμακευτική αγωγή, οφείλονται στην πραγματικότητα από αρτηριακή βλάβη που προκύπτει από την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Αλκοόλ:
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ήπια ή ακόμα και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ είναι κακή για την στυτική λειτουργία. Η χρόνια υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ όμως μπορεί να προκαλέσει ηπατική βλάβη, νευρική βλάβη και άλλες παθήσεις. Αυτές μπορεί να επηρεάσουν την φυσιολογική ισορροπία των επιπέδων των αρσενικών ορμονών, που με τη σειρά τους οδηγούν σε στυτική δυσλειτουργία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Σε πόση ώρα μπορεί ο άντρας να έχει ξανά στύση μετά την κορύφωση;
Σεξ: Όντως το προφυλακτικό καταστρέφει τη στύση;