Σεξ: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στάση

03-08-2017

Στο σεξ, όπως γνωρίζουμε όλοι, υπάρχουν πολλές στάσεις. Το κάθε ζευγάρι αποκτά τις δικές του αγαπημένες στάσεις σύμφωνα με το τι τους ικανοποιεί περισσότερο και τι ταιριάζει σε εκείνους. Υπάρχουν όμως και μερικές στάσεις που όσο ικανοποίηση κι αν φέρνουν είναι και επικίνδυνες. Ποια είναι αλήθεια η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ;

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Advances in Urology έδειξε ότι η στάση στο σεξ, η οποία είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα περιστατικά κατάγματος πέους, είναι εκείνη που η γυναίκα είναι από πάνω στον άντρα κι εκείνος ανάσκελα. Δηλαδή, η στάση που λέγεται “cowgirl”.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή στάση ευθύνεται για σχεδόν το 50% των καταγμάτων πέους που παθαίνουν οι άντρες όταν κάνουν σεξ.

Η αμέσως πιο επικίνδυνη στάση είναι εξίσου γνωστή και δεν είναι άλλη από αυτήν που η γυναίκα κάθεται στα τέσσερα και ο άντρας είναι από πίσω της (doggy-style), η οποία προκαλεί το 29% των καταγμάτων πέους.

Ενώ η κλασική στάση που ο άντρας είναι από πάνω από την γυναίκα προκαλεί το 21% των ατυχημάτων αυτών.

Οι μισοί από τους παθούντες είπαν ότι τη στιγμή που το έπαθαν το κατάλαβαν γιατί άκουσαν ένα κρακ και μετά ένιωσαν πόνο. Κάποιοι αναζήτησαν ιατρική βοήθεια μετά από 6 ώρες. Ο μέσος όρος ηλικίας υπολογίζεται στα 34 χρόνια.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όταν η γυναίκα είναι από πάνω συνήθως ελέγχει την κίνηση με ολόκληρο το σώμα και το βάρος της επάνω στο πέος του άντρα που είναι σε στύση. Αυτή η κίνηση δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον άντρα, όταν το πέος λυγίζει επειδή η διείσδυση γίνεται στιγμιαία με λάθος τρόπο. Αντίθετα, όταν ο άνδρας έχει τον έλεγχο της κίνησης, έχει περισσότερες πιθανότητες να σταματήσει την διείσδυση όταν κάτι δεν γίνεται σωστά, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Αυτές είναι οι στάσεις που αυξάνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης
Σεξ: Αυτές είναι οι 5 top αναζητήσεις για το σεξ στην Google