Σεξ: Αυτό είναι το νέο φάρμακο που υπόσχεται να ανεβάσει την γυναικεία λίμπιντο

26-12-2016

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που βλέπουν την σεξουαλικη τους ζωή να έχει πρόβλημα και την σχέση τους να περνάει κρίση εξ αιτίας της πεσμένης ερωτικής διάθεσης. Τώρα, ένα νέο φάρμακο υπόσχεται να βάλει τέλος σε όλα αυτα.

Το φάρμακο, το οποίο κατασκευάστηκε από την εταιρεία Palatin Technologies λέγεται Bremelanotide.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι δοκιμές του κατά την τελική φάση έγιναν σε περισσότερες από 1.200 γυναίκες που είχαν διαγνωσθεί με μειωμένη λίμπιντο.
Αφού δοκιμάστηκε για χρονικό διάστημα εξαμήνου, οι ειδικοί είδαν πως βελτίωσε σημαντικά τη σεξουαλική διάθεσή των γυναικών σε σχέση με το ψευδοφάρμακο ενώ είναι καλά ανεκτό και η πιο συχνή παρενέργεια που προκαλεί, είναι η μέτρια ναυτία.
 
Το φάρμακο πλέον περιμένει την έγκριση από την αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να βρεθεί στα Αμερικανικά φαρμακεία. Κάτι που μπορεί να συμβεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.
 
Μία από τις ερευνήτριες, η καθηγήτρια αναπαραγωγικής βιολογίας Σέριλ Κίνγκσμπεργκ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Case Western Reserve του Οχάιο, δήλωσε ότι το φάρμακο μείωσε αισθητά και το άγχος των γυναικών, οι οποίες -λόγω της μειωμένης λίμπιντο– συχνά έχουν προβλήματα με την εικόνα του εαυτού τους, τις διαπροσωπικές σχέσεις και την ποιότητα ζωής τους.
 
Αν και ορισμένοι τείνουν να αποκαλούν τέτοια φάρμακα «γυναικεία Βιάγκρα», στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για χάπι, αλλά λαμβάνεται υποδόρια. Το Bremelanotide είναι ένα συνθετικό πεπτίδιο που μιμείται μια ορμόνη και δεν χρειάζεται να χορηγείται καθημερινά, αλλά μόνο κάποια ώρα πριν τη σεξουαλική επαφή.
 
Αν το φάρμακο εγκριθεί για κυκλοφορία, θα ανταγωνισθεί το Addyi της Valean Pharmaceuticals International, το οποίο εγκρίθηκε φέτος τον Αύγουστο. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει κάνει ιδιαίτερη «καριέρα» στην αγορά, καθώς στη συσκευασία του φέρει προειδοποιήσεις ότι μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία και υπερβολικά χαμηλή αρτηριακή πίεση, ενώ δεν πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με αλκοόλ.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: