Σεξ: Άλλο το ιδανικό μέγεθος για μόνιμη σχέση κι άλλο για περιστασιακή

26-12-2016
Συνηθίζουμε να λέμε πως στο σεξ το μέγεθος έχει σημασία. Μπορεί τελικά και να έχει. Κι αυτό γιατί το ιδανικό μέγεθος των προσόντων του άντρα αλλάζουν για τη γυναίκα όταν πρόκειται για σταθερή σχέση.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) και το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξαν σε 75 εθελόντριες τις τρισδιάστατες απεικονίσεις 33 διαφορετικού μεγέθους ανδρικών μορίων.
Οι απεικονίσεις αυτές βασίσθηκαν στο μέσο μέγεθος του πέους σε στύση, το οποίο είναι 16 εκατοστά και έχει διάμετρο 12,5 εκατοστά.
Στη συνέχεια, οι γυναίκες συμπλήρωσαν και σχετικά ερωτηματολόγια για τις ερωτικές εμπειρίες και τις σχέσεις τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση PLoS One έδειξε πως το ιδανικό μέγεθος των προσόντων του άντρα ήταν μεγαλύτερο όταν επρόκειτο για μια περιστασιακή σχέση, αφού χαρακτήρισαν ως ιδανικό για τέτοιου είδους σχέσεις το πέος με μήκος σε στύση 16,3 εκατοστά κατά μέσον όρο και διάμετρο 12,7 εκατοστά.
 
Όταν όμως επρόκειτο για μόνιμη και σταθερή σχέση τα πράγματα άλλαζαν. Εκεί οι γυναίκες συμβιβάζονταν και με λίγο μικρότερα προσόντα με μέσο όρο μήκους τα 16,6 εκατοστά.
 
Οι ερευνητές δεν ξέρουν που ακριβώς οφείλεται η διαφορά αυτή. Εικάζουν πάντως πως στην περιστασιακή σχέση οι γυναίκες υποσυνείδητα προτιμούν άντρες με μεγαλύτερο πέος για να αντισταθμίσουν την έλλειψη συναισθηματικού δεσίματος.
 
Για μακροχρόνια σχέση, όμως, ίσως προτιμούν άντρα με μικρότερο πέος για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο του πόνου κατά την ερωτική επαφή, η οποία ευλόγως θα είναι συχνή με τον ίδιο άντρα.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: