Σεξ: Αυτή είναι η διατροφή που αυξάνει την ερωτική διάθεση

31-12-2018

Η διατροφή είναι αρκετά σημαντική για την όλη λειτουργία του οργανισμού μας. Είναι λοιπόν λογικό να επηρεάζει και την σεξουαλική μας διάθεση. Τώρα, νέα έρευνα Ινδών επιστημόνων καταδεικνύει την διατροφή που είναι η κατάλληλη για να ανεβάσουμε την ερωτική μας διάθεση.

Ερευνητές από το Νέο Δελχί στην Ινδία μελέτησαν 800 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 21-40 ετών. Σκοπός τους ήταν να καταλάβουν την επίδραση των διάφορων επιλογών και συνηθειών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής στη σεξουαλική δραστηριότητα των ατόμων.

Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας, οι περισσότεροι συμμετέχοντες είχαν κάποια συμπτώματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Το 18%, μάλιστα, είχε μειωμένο σεξουαλικό ενδιαφέρον ως αποτέλεσμα της πρόσληψης βάρους που οφειλόταν στην κακή διατροφή.
Η έρευνα έδειξε ακόμα πως το 79% των γυναικών άνω των 30 ετών θεωρεί ότι για τη μειωμένη του σεξουαλική ορμή ευθύνονται τα ορμονικά του προβλήματα, ενώ το 77% των γυναικών 21-30 πιστεύει ότι η βασική αιτία της μειωμένης σεξουαλικής ορμής είναι το σωματικό του βάρος.

Από την άλλη, το 76% των ανδρών άνω των 30 θεωρεί ότι η μη συστηματική ή ελλιπής φυσική δραστηριότητα είναι η πρωταρχική αιτία της μειωμένης σεξουαλικής ορμής, ενώ το 75% των ανδρών ηλικίας 21-30 πιστεύει ότι για τη μειωμένη σεξουαλική ορμή ευθύνονται οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Παρομοίως, άνδρες και γυναίκες αντιδρούν διαφορετικά στους διάφορους τύπους στρες και κατά συνέπεια διαφέρουν οι επιπτώσεις αυτού στη σεξουαλική τους ζωή. Ανεξάρτητα μάλιστα από τα επίπεδα του στρες, οι άνδρες φαίνεται ότι έχουν υψηλοτέρα επίπεδα σεξουαλικής ορμής σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Παράλληλα, οι γυναίκες φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο από το κοινωνικό στρες, ενώ οι άνδρες από το εργασιακό. Ως πιο σημαντικούς στρεσογόνους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική τους ορμή, οι γυναίκες ανέφεραν την κοινωνική πίεση (66,8 %), την οικογένεια (48,8 %) και τέλος την εργασία (42,4 %). Για τους άνδρες, πιο σημαντικός παράγοντας ήταν η εργασία (52%) και ακολουθούσαν η κοινωνική πίεση (49,4 %) και οι οικογενειακές υποχρεώσεις (41,5 %).

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες σεξουαλικές δυσλειτουργίες προκύπτουν από μεταβολικά προβλήματα, όπως είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, ο διαβήτης και η παχυσαρκία. Πάνω από το 88,3% των ατόμων με φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος έχει ισχυρή σεξουαλική ορμή σε σύγκριση με αυτούς που είναι παχύσαρκοι.

Υπάρχει, επίσης, μια ομάδα κορυφαίων ειδικών που εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την έκπτωση της σεξουαλικής επιθυμίας εξαιτίας της παχυσαρκίας και της κατανάλωσης junk food.

Συμπερασματικά, σύμφωνα με το βασικό εύρημα της ινδικής μελέτης, η σεξουαλική δραστηριότητα των νέων επηρεάζεται από την κατανάλωση φαγητού χαμηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Μια διατροφή που βασίζεται στο junk food μπορεί επίσης, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, να μειώσει την παραγωγή των φυσιολογικών ορμονών, διαταράσσοντας έτσι τη σεξουαλική λειτουργία. Η διαταραχή των ορμονών οδηγεί σε αύξηση τόσο του βάρους όσο και των επιπέδων του σωματικού και ψυχοσυναισθηματικού στρες, των βασικών δηλαδή αιτιολογικών παραγόντων της σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Αυτή είναι η καλύτερη ώρα