Σεξ: Αυτή είναι η διατροφική συνήθεια που μειώνει τη λίμπιντο

07-08-2019

Ένας απο τους παράγοντες που επηρεάζει την σεξουαλική μας διάθεση είναι και η διατροφή μας. Αυτό ισχύει και για τους άνδρες και για τις γυναίκες.

Και ενώ υπάρχουν κάποιες γνωστές αφροδισιακές τροφές, υπάρχουν και κάποιες που λειτουργούν με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο και ρίχνουν τη λίμπιντο.
Ποια είναι όμως η βασική που μπλοκάρει τη λίμπιντο και πολλοί δεν το γνωρίζουν;

Ο λόγος για τα τηγανιτά και τα λιπαρά φαγητά. Τα πολλά λιπαρά που έχουν τα τηγανητά φαγητά επηρεάζουν την ποιότητα του σπέρματος στον άνδρα. Επιπλέον λειτουργούν αρνητικά όσον αφορά στην κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα.

Η κακή κυκλοφορία του αίματος αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για τη στυτική δυσλειτουργία αλλά και τις σεξουαλικές διαταραχές στις γυναίκες.

Όσον αφορά στις γυναίκες η τροφή που τις επηρεάζει είναι η μαύρη σοκολάτα. Το κακάο από το οποίο παράγεται η μαύρη σοκολάτα περιέχει ξανθίνες. Τα πολύτιμα αυτά συστατικά κάνουν την επιδερμίδα πιο ευαίσθητη σε κάθε άγγιγμα, κάτι που θεωρητικά ανεβάζει την ερωτική διάθεση.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως η μαύρη σοκολάτα έχει σε ορισμένες περιπτώσεις μια παράδοξη παρενέργεια, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, και αυτή είναι η έντονη υπνηλία. Αυτό σημαίνει ότι καλύτερα να την αποφύγει μια γυναίκα πριν τη σεξουαλική πράξη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Ποια είναι η ιδανική διάρκεια για άνδρες και γυναίκες