Σεξ: Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για άνδρες και για γυναίκες

ζευγάρι στο κρεβάτι κάνει σεξ
20-10-2020

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα σε μία σχέση είναι η ποιότητα του σεξ. Και, ειδικά, η διάρκεια… τόσο της σεξουαλικής πράξης, όσο και των προκαταρκτικών.

Τι θεωρεί ο άντρας ως “ιδανική” χρονική διάρκεια στο σεξ για το καθένα και ποια είναι η αντίστοιχη γνώμη της γυναίκας; Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sex Research, απάντησε ακριβώς σε αυτό το “καυτό” ερώτημα.

Η ιδανική διάρκεια στο σεξ για άνδρες και για γυναίκες

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο New Brunswick εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 152 ζευγαριών με τους συμμετέχοντες να είναι ηλικίας από 21 έως και 77 ετών και οι μεταξύ τους σχέσεις να ποικίλλουν από διάρκειας 6 μηνών έως και 50 ετών!

Αναφορικά με την “ιδεατή” για τον κάθε άντρα και την κάθε γυναίκα διάρκεια στο σεξ (προκαταρκτικά και σεξουαλική επαφή/διείσδυση) συνολικά, διαπίστωσαν τα ακόλουθα:

 • Προκαταρκτικά – Γυναίκες (λεπτά της ώρας)
  Ιδανική διάρκεια: 19
  Πραγματική διάρκεια: 11
 • Προκαταρκτικά – Άντρες
  Ιδανική διάρκεια: 18
  Πραγματική διάρκεια: 13
 • Σεξουαλική επαφή (συνουσία) – Γυναίκες
  Ιδανική διάρκεια: 14
  Πραγματική διάρκεια: 7
 • Σεξουαλική επαφή (συνουσία) – Άντρες
  Ιδανική διάρκεια: 19
  Πραγματική διάρκεια: 8

Οι παραπάνω αριθμοί απεικονίζουν το τι απάντησε (κατά μέσο όρο) ο κάθε συμμετέχων και η κάθε συμμετέχουσα ότι συμβαίνει κατά την σεξουαλική επαφή, κατά την δική του/της προσέγγιση (πραγματική διάρκεια) και επιθυμία (ιδανική διάρκεια).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Αυτές είναι οι τροφές που καταστέφουν την ερωτική διάθεση