Σεξ: Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφωνία των ζευγαριών στο κρεβάτι

νεαρό ζευγάρι αγκαλιά στο ζευγάρι κάνει σεξ
09-07-2020

Σε τι διαφωνούν τα ζευγάρια πάνω στο σεξ; Η απάντηση θα σας εκπλήξει. Η μεγαλύτερη διαφωνία λοιπόν δεν έχει σχέση με το πότε να κάνουν σεξ ή πόση διάρκεια να έχει. Η κύρια διαφωνία ανάμεσα στα ζευγάρια για το σεξ είναι για το αν και πότε είναι “αποδεκτό” το… πορνό!

Η διαφωνία των ζευγαριών για το σεξ

Μια δημοσκόπηση του 2015 εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο άνδρες και γυναίκες διαφέρουν στο τι θεωρούν ως ηθικά αποδεκτό, από το σεξ πριν τον γάμο μέχρι και την έννοια της πολυγαμίας.

Αποδεικνύεται ότι η μεγαλύτερη διαφορά στο πώς κρίνουν τα δύο φύλα θέματα που αφορούν το σεξ έγκειται στο πώς οι άνδρες και οι γυναίκες βλέπουν πορνό. Ενώ το 43% των ανδρών θεωρούν το πορνογραφικό περιεχόμενο (περιοδικά, ταινίες, ιστοσελίδες, αγοραίος έρωτας κλπ) ηθικά αποδεκτό, μόνο το 25% των γυναικών συμφωνεί μαζί τους.
Πρόκειται για ένα… χάσμα που παραμένει σταθερό τα τελευταία αρκετά χρόνια (ο αριθμός των ανδρών που πιστεύουν ότι το πορνό είναι αποδεκτό είναι περίπου διπλάσιος του αντίστοιχου αριθμού των γυναικών). Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες δεν παρακολουθούν πορνό. Στην πραγματικότητα, πολλές γυναίκες παρακολουθούν υλικό πορνογραφικού περιεχομένου. Απλά το είδος των πραγμάτων που επιλέγουν είναι διαφορετικό.

Τι έδειξε η δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 12% ανδρών πιστεύει ότι το να έχει μια εξωσυζυγική “περιπέτεια” ήταν ηθικά αποδεκτό. Μόνο το 5% των γυναικών σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο.

Όσον αφορά την πολυγαμία, το 20% των ανδρών θεωρεί ότι είναι αποδεκτή, ενώ μόνο το 13% συμφωνεί (και) με αυτό.

Είναι ενδιαφέρον ότι, οι γυναίκες αποδείχτηκε ότι είναι πιο πιθανό να θεωρήσουν μια ομοφυλοφιλική σχέση ως ηθικά αποδεκτή (66%) από ό,τι οι άνδρες (59%).

Το ίδιο ισχύει και για το διαζύγιο, όπου μέχρι το 75% των γυναικών είπε ότι είναι ηθικά αποδεκτό, σε σύγκριση με 67% εκατό των ανδρών.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συλλογή στοιχείων από τηλεφωνικές συνεντεύξεις τον Μάιο που μας πέρασε. Οι ερευνητές ρώτησαν συνολικά 1.024 άτομα από όλες τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Αυτές είναι οι 4 στάσεις κατάλληλες για εγκύους