Σεξ: Αυτή είναι η ορμόνη που αυξάνει την σεξουαλική ορμή

26-12-2016
Σίγουρα, η σεξουαλική ορμή δεν είναι μόνο θέμα ψυχολογίας και καταστάσεων. Πολλές φορές υπάρχουν και παθολογικοί οι σωματικοί παράγοντες που την καθορίζουν. Αυτές ακριβώς θέλησαν να εντοπίσουν Σουηδοί επιστήμονες οι οποίοι τώρα ισχυρίζονται πως βρήκαν την ορμόνη που καθορίζει την σεξουαλική ορμή.
 
Ερευνητές από διάφορα Σουηδικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα έκαναν μια σειρά από μελέτες και πειράματα σε ποντίκια για να διαπιστώσουν ποιο είναι το κλειδί της σεξουαλικής ορμής.
Οι έρευνες τους λοιπόν τους οδήγησαν σε μια ορμόνη που λέγεται γκρελίνη, η οποία είναι επίσης γνωστή ως ορμόνη της όρεξης.
 
Όταν οι ειδικοί χορήγησαν υποκατάστατο της ορμόνης γκρελίνη στα ποντίκια είδαν πως αυξήθηκε η σεξουαλική τους δραστηριότητα.
Οι ειδικοί λένε πως ακόμα δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα πως η ίδια ορμόνη ρυθμίζει τη σεξουαλική ορμή και στους ανθρώπους. Λένε πάντως πως είναι πολύ πιθανό πως σε κάθε περίπτωση φαίνεται να ξεκλείδωσαν το μυστικό της σεξουαλικής ορμής.
 
Η γκρελίνη είναι μια γαστροοισοφαγική ορμόνη που απελευθερώνεται από το στομάχι και εμπλέκεται στη διέγερση της όρεξης μέσω της ενεργοποίησης του συστήματος ανταμοιβής του εγκεφάλου.
Αφού το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου κινητοποιεί το άτομο επίσης προς την αναζήτηση ενός σεξουαλικού συντρόφου, τότε η γκρελίνη μπορεί να επηρεάσει και τις σεξουαλικές συμπεριφορές.
 
Οι ειδικοί λοιπόν λένε πως τα ευρήματα αυτά θα μπορέσουν να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί και το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης αφού ρυθμίζοντας τα επίπεδα της ορμόνης αυτής, η σεξουαλική ορμή θα πέφτει στους ανθρώπους με αυξημένα επίπεδα γκρελίνης και τα κρούσματα θα λιγοστέψουν. 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: