Σεξ: Αυτοί είναι οι 7 κανόνες υγιεινής πριν και μετά την σεξουαλική επαφή

26-12-2016
Το σεξ είναι μέρος της καθημερινότητας μας. Είναι λοιπόν σημαντικό να ακολουθούμε κάποιους κανόνες υγιεινής που θα διασφαλίσουν πως το σεξ θα είναι ασφαλές για την υγεία τόσο τη δική μας όσο και του συντρόφου μας.
 
Ειδικοί, μέλη της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας, έχουν κάποιους ειδικούς κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθουμε πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή ώστε να μην κινδυνέψει η υγεία μας.
Ποιοι είναι αυτοί;
 
– Πλύσιμο γεννητικών οργάνων:
Το πλύσιμο των αντρικών γεννητικών οργάνων θα πρέπει να γίνεται με άφθονο νερό,ώστε να απομακρύνεται και το σμήγμα που μαζεύεται κάτω από την πόσθη και το οποίο προκαλεί έντονη οσμή.
Για την γυναικεία ευαίσθητη περιοχή θα πρέπει να ακολουθείται το ρητό παν μέτρον άριστον αφού η υπερβολική καθαριότητα αλλά και τα αρωματικά σαπούνια μπορεί να διαταράξουν την φυσική ισορροπία του κόλπου και να καταστρέψει την ισορροπία του pH. Οι ειδικοί συνιστούν πλύσεις με ήπια σαπούνια ή χαμομήλι και χρήση οποιουδήποτε φαρμακευτικού ή καλλυντικού προϊόντος μόνο κατόπιν συστάσεως γιατρού.
 
– Αλλάξτε πετσέτες:
Μη χρησιμοποιείστε την ίδια πετσέτα για το σκούπισμα των γεννητικών οργάνων με αυτή που έχετε σκουπίσει τα πόδια, τα μαλλιά και το υπόλοιπο σώμα. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, το σκούπισμα καλό να είναι να γίνεται ταμποναριστά, προκειμένου να απορροφάται η υγρασία.
 
– Πλύνετε τα χέρια σας:
Ένας ακόμη βασικός κανόνας υγιεινής του σεξ που πολλοί αγνοούν είναι το σωστό πλύσιμο των χεριών τα οποία ως γνωστόν έχουν το πρωταγωνιστικό ρόλο στο σεξ.
 
– Τουαλέτα πριν ή μετά το σεξ;
Η ούρηση πριν και μετά το σεξ κρίνεται απαραίτητη και για τα δύο φύλα, καθώς είναι το φυσικό «καθαριστικό» του οργανισμού ενώ απομακρύνει και τυχόν βακτήρια, που μπορεί να εισέλθουν στην ουρήθρα κατά τη σεξουαλική επαφή.
 
– Καθαρά εσώρουχα:
Μπορεί να θεωρείται αυτονόητο αλλά τα εσώρουχα εκτός από.. σέξι πρέπει να είναι και καθαρά!
 
– Νύχια και αποτρίχωση:
Για την αποφυγή τραυματισμού ή μολύνσεων τα νύχια πρέπει να είναι καθαρά και περιποιημένα.
 
– Προφυλακτικό:
Η χρήση προφυλακτικού προστατεύει όχι μόνο από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: