Σεξ: Είναι καλύτερο στα ζευγάρια που είναι και πολύ καλοί φίλοι

26-12-2016

Το σεξ για να είναι ικανοποιητικό θα πρέπει το ζευγάρι να είναι γεμάτο πάθος και να θέλει πολύ ο ένας τον άλλο. Φτάνει όμως μόνο αυτό; Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως το σεξ είναι καλύτερο όταν οι ερωτικοί σύντροφοι είναι πρώτα απ’ όλα φίλοι.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Purdue της Indiana στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 184 άντρες και γυναίκες οι οποίοι ήταν σε κάποια σχέση για τουλάχιστον 16 μήνες. Τους ρώτησαν τι θεωρούν πιο σημαντικό για τη σχέση τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Social and Personal Relationships, έδειξαν πως η φιλία που μοιράζονται με τον σύντροφο τους είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της σχέσης τους.
Μάλιστα αρκετοί είπαν πως αυτό είναι που κάνει και το σεξ μεταξύ τους καλύτερο.
 
Η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Laura VanderDrift λέει λοιπόν πως βάσει των ευρημάτων της έρευνας, συνιστά στα ζευγάρια να βρίσκουν περισσότερα κοινά ενδιαφέροντα, να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί και να εντοπίσουν τα κοινά τους σημεία ώστε να επενδύσουν σε αυτά. Όπως λέει θα διαπιστώσουν πως έτσι και το σεξ μεταξύ τους θα απογειωθεί.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: