Σεξ: Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται τον οργασμό;

26-12-2016
Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει πως οι γυναίκες προσποιούνται πως φτάνουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ για να μην πληγώσουν τα συναισθήματα των συντρόφων τους. Τώρα, νέα έρευνα Καναδών επιστημόνων καταδεικνύει κι έναν άλλο λόγο… λιγότερο αντιδιοτελή.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο St. Thomas, στο Φρέντρικτον του Καναδά ρώτησαν 15 εθελόντριες ηλικίας από 19 έως 28 ετών, οι οποίες ήσαν σεξουαλικώς ενεργές επί τουλάχιστον έναν χρόνο.
Σκοπός τους ήταν να μάθουν τι είναι αυτό που μπορεί να τις οδηγήσει στο να προσποιηθούν τον οργασμό.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας για την Ψυχολογία των Γυναικών (POWs 2016), έδειξαν πως οι γυναίκες δεν προσποιούνται πως έχουν οργασμό μόνο για να προστατεύσουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους. Προσποιούνται επίσης όταν δεν τις ικανοποιεί το σεξ ή όταν δεν θέλουν να κάνουν άλλο σεξ και θέλουν να το σταματήσουν.
 
Οι περισσότερες παραδέχτηκαν ότι μερικές φορές προσποιούνταν διότι ήθελαν να «ξεμπερδεύουν» με το σεξ, είτε επειδή «δεν τους έλεγε τίποτα» είτε επειδή εξ αρχής δεν ήθελαν να το κάνουν.
 
Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Μόνικα Στέλτζλ «οι εθελόντριες ποτέ δεν χρησιμοποίησαν τους όρους “βιασμός” ή “εξαναγκασμός” για να περιγράψουν αυτού του είδους τις εμπειρίες, αλλά οι περιγραφές τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό το συμπέρασμα. Αντ’ αυτών μιλούσαν για ανεπιθύμητο σεξ ή χρησιμοποιούσαν τον όρο “κακό” για να περιγράψουν το σεξ που ήταν ταυτοχρόνως ανεπιθύμητο και δυσάρεστο».
 
Η δρ Στέλτζλ και οι συνεργάτες της δήλωσαν ότι εξεπλάγησαν από το πόσο συχνά προσποιούνται οι γυναίκες οργασμοί για να επισπεύσουν το τέλος του σεξ, επιταχύνοντας τον οργασμό του άνδρα.
Πρόσθεσαν μάλιστα πως ως φαίνεται η τακτική αυτή τούς προσδίδει κάποιον έλεγχο σε σεξουαλικές εμπειρίες τις οποίες δεν απολαμβάνουν.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: