Σεξ: Γιατί τα θαλασσινά θεωρούνται αφροδισιακό;

04-03-2019

Αμέτρητες έρευνες έχουν δείξει πως τα θαλασσινά θεωρούνται υγιεινή διατροφή. Είναι πλούσια σε φώσφορο και αντιοξειδωτικές ουσίες. Βέβαια δεν είναι μόνο αυτό. Η επιστήμη έχει καταλήξει πως τα θαλασσινά αυξάνουν την όρεξη για σεξ. Γιατί όμως γίνεται αυτό;

Ερευνητές από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 500 ζευγάρια που προσπαθούσαν να κάνουν παιδί.
Τα ζευγάρια σημείωναν πόσο συχνά έτρωγαν θαλασσινά (ψάρια και οστρακοειδή) μέσα σε διάρκεια τεσσάρων ετών, καθώς επίσης και τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών.

Τα αποτελέσματα της έρευνες δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση «Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism».
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, το 92% όσων κατανάλωναν θαλασσινά πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, περίμεναν παιδί μέχρι το τέλος του χρόνου. Άντρες και γυναίκες που κατανάλωσαν περισσότερη ποσότητα θαλάσσινών (πάνω από 8 μερίδες το μήνα) έκαναν μάλιστα κατά 22% περισσότερο σεξ.

Μπορεί να είναι γεικά γνωστό ότι τα οστακοειδή είναι αφροδισιακά χάρη στον ψευδάργυρο που περιέχουν, ωστόσο άλλο είναι το «καυτό» μυστικό που κρύβεται πίσω από τη σχέση μεταξύ θαλασσινών και σεξουαλικής λίμπιντο.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η σχέση μεταξύ της πρόσληψης ψαριών και της εγκυμοσύνης δεν εξηγείται μόνο από την αυξημένη συχνότητα του σεξ. Αυτό υποδηλώνει ότι τα ψάρια μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του σπέρματος, την ωορρηξία ή την ποιότητα του εμβρύου.

«Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τη σημασία της διατροφής όχι μόνο της γυναίκας αλλά και του άνδρα μέχρι την εγκυμοσύνη και υποδεικνύουν ότι και οι δύο σύντροφοι πρέπει να εντάξουν περισσότερα ψάρια στη διατροφή τους για να έχουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη ως προς την γονιμότητα», υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Αν και τα ψάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά για τις έγκυες,πολλές τα αποφεύγουν για να μην εκτεθούν στον υδράργυρο καθώς μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη παιδιών και εμβρύων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Αυτά είναι τα 10 οφέλη στην υγεία