Σεξ: Οι γενναιόδωροι κάνουν περισσότερο

26-12-2016
Οι περισσότεροι άνθρωποι θα προτιμούσαν να έχουν μια πιο έντονη και γεμάτη σεξουαλική ζωή. Τώρα Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν πως μπορείτε να την αποκτήσετε. Το μυστικό, όπως λένε, είναι η γενναιοδωρία και ο αλτρουισμός.
 
Οι ερευνητές Στήβεν Αρνόκι και Πατ Μπέρκλει βρήκαν μετά από μελέτες πως οι άνθρωποι που είναι δοτικοί, που προσφέρουν στους άλλους, κάνουν περισσότερο σεξ απ΄όλους όσοι είναι πιο φειδωλοί στα αισθήματα τους.
Από την έρευνα των Βρετανών επιστημόνων φάνηκε ακόμα πως όσοι είναι αλτρουιστές δέχονται περισσότερες ερωτικές προτάσεις.
 
Όπως είπαν χαρακτηριστικά οι ερευνητές, δύσκολα μια γυναίκα μπορεί να αντισταθεί σε έναν ευγενικό και γενναιόδωρο άντρα. Πώς θα μπορούσε μία γυναίκα να πει “όχι” σε έναν άντρα που κάνει καλές πράξεις και δίνει χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς; 
 
Ο Στήβεν Αρνόκι δήλωσε πως «διαπιστώσαμε ότι ο αλτρουισμός είναι σημαντικός παράγοντας στις ανθρώπινες σχέσεις, εν μέρει γιατί αποτελεί ένδειξη άλλων, “κρυφών” χαρισμάτων, που συμβάλλουν στην αναπαραγωγή του είδους» εξήγησε ο καθηγητής 
 
Οι περισσότεροι άνθρωποι, βέβαια, δίνουν σημασία στην εξωτερική εμφάνιση, στο παχυλό πορτοφόλι και στην ευφυΐα. Τα αποτελέσματα αυτά μας δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την υπεροχή του αλτρουισμού έναντι άλλων επιθυμητών χαρακτηριστικών για τον μελλοντικό σύντροφο.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: