Σεξ ή περπάτημα για καλύτερη άσκηση;

26-12-2016
Κανείς δεν αμφιβάλει πως το σεξ είναι ένα είδος άσκησης. Είναι όμως τόσο καλή άσκηση όσο πιστεύουν κάποιοι; Είναι το ίδιο με το περπάτημα; Σύμφωνα με νέες επιστημονικές έρευνες, ναι! Έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ του Καναδά έδειξε πως αυτοί που έχουν περι πολλού το σεξ για άσκηση και κάψιμο θερμίδων μάλλον έχουν δίκιο.
 
Oι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία που πήραν από 21 ετερόφυλα ζευγάρια, ηλικίας 18 έως 35 ετών. Στην αρχή περπάτησαν για μισή ώρα στο διάδρομο, φορώντας ένα ειδικό περιβραχιόνιο που κατέγραφε το πόσες θερμίδες έχαναν. Στη συνέχεια έκαναν σεξ φορώντας το ίδιο περιβραχιόνιο. Στο τέλος, απάντησαν και σε ένα ερωτηματολόγιο για το πόσο κουρασμένοι ήταν και κατά πόσο το απόλαυσαν μετά από το περπάτημα και μετά το σεξ. 
 
Τα αποτελέσματα; Οι άντρες έκαιγαν 9,2 θερμίδες ανά λεπτό στο διάδρομο, αλλά μόνο 4,2 στην κρεβατοκάμαρα, ενώ οι γυναίκες όταν έκαναν τζόκινγκ έκαιγαν 7,1 θερμίδες.
 
Το σεξ λοιπόν φαίνεται να είναι όντως καλύτερη άσκηση από ότι μια βόλτα με τα πόδια. Δεν είναι όμως καλύτερη από το jogging με το οποίο καίμε ακόμα περισσότερες θερμίδες. 
Μάλιστα, όπως είπε ο David Allison, βιοστατιστικολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ, ο μέσος άνθρωπος καίει μόλις 21 θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας μέσης συνεύρεσης, αφού το σεξ διαρκεί κατά μέσο όρο περίπου έξι λεπτά, με την παραγωγή ενέργειας να εξομοιώνεται με το προαναφερθέν ασήμαντο νούμερο, το οποίο είναι περίπου ίδιο με το περπάτημα.