Σεξ: Κάνει καλό στην καρδιά των αντρών

29-06-2017

Δεν είναι λίγες οι μελέτες που έχουν αποδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει σεξ στην υγεία μας. Τώρα μια νέα έρευνα Ταϊβανέζων επιστημόνων δείχνει πως η σεξουαλική επαφή κάνει καλό στην καρδιά των αντρών. Γιατί; Μειώνει τα επίπεδα μιας βλαβερής χημικής ουσίας στο αίμα τους.

Όπως υποστηρίζουν, το συχνό σεξ μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και καλύτερη υγεία των αιμοφόρων αγγείων, αποτρέποντας τη συσσώρευση της ουσίας στον αντρικό οργανισμό.
Δυστυχώς, τα οφέλη για την καρδιά δεν φαίνεται να επεκτείνονται και στις γυναίκες, καθώς σε αυτές η σεξουαλική λειτουργία εξαρτάται σε μικρότερο βαθμό από την κυκλοφορία του αίματος.

Η νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine, δείχνει για πρώτη φορά ότι το συχνό σεξ συμβάλλει στην μείωση των επιπέδων ομοκυστεΐνης στο αίμα. Η ομοκυστεΐνη αποτελεί δομικό στοιχείο των πρωτεϊνών και βρίσκεται φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα. Ωστόσο, όταν τα επίπεδά της είναι πολύ υψηλά, κάτι που μπορεί να συμβεί για παράδειγμα λόγω κακής διατροφής, είναι πιθανό να προκαλέσει βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν την καρδιά, αυξάνοντας τον κίνδυνο θρόμβωσης και κατοπινού εμφράγματος.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερα από 2.000 άντρες και γυναίκες ηλικίας από 20 έως 59 ετών. Από δείγματα αίματος μέτρησαν τα επίπεδα ομοκυστεΐνης στον οργανισμό των συμμετεχόντων και στη συνέχεια τα μελέτησαν σε συνάρτηση με το πόσο συχνά έκαναν σεξ.
Τα χαμηλότερα επίπεδα ομοκυστεΐνης είχαν στο αίμα τους οι άντρες που δήλωσαν ότι έκαναν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ενώ τα υψηλότερα όσοι έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά τον μήνα.
Στις γυναίκες δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές στα επίπεδα της ομοκυστεΐνης ανάλογα με το πόσο συχνά έκαναν σεξ.

«Το συχνό σεξ μπορεί να οδηγήσει σε προστατευτικές επιδράσεις για τη γενική υγεία και την ποιότητα ζωής, ιδιαίτερα στον αντρικό πληθυσμό, επομένως οι γιατροί πρέπει να ενθαρρύνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ των ασθενών τους» αναφέρουν οι ερευνητές σε έκθεση που συνοδεύει τη μελέτη τους, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Η μπύρα κάνει καλό στην σεξουαλική ζωή των αντρών
Σεξ: Αυτές είναι οι 5 top αναζητήσεις για το σεξ στην Google