Σεξ: Κι όμως! Οι ημικρανίες δεν μειώνουν την διάθεση για σεξ

26-12-2016
Όλοι έχουμε ακούσει ποια είναι η πιο γνωστή δικαιολογία των γυναικών όταν δεν έχουν όρεξη για σεξ. «Συγνώμη αγάπη μου όχι σήμερα, έχω πονοκέφαλο». Το ίδιο όμως δεν φαίνεται να ισχύει για τους ανθρώπους με ημικρανίες. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε πως οι ημικρανίες δεν μειώνουν τη διάθεση για σεξ.
 
Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Wake Forest στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέτασαν 68 νέους με μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη, οι οποίοι υπέφεραν από τουλάχιστον 10 πονοκέφαλους τον χρόνο.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως στους άνδρες, τα επίπεδα ερωτικής ορμής ήταν κατά 24% υψηλότερα απ’ ότι στις γυναίκες. Αυτό που τους προκάλεσε έκπληξη όμως ήταν πως οι ασθενείς με ημικρανία βρέθηκαν να έχουν ερωτική ορμή που ήταν κατά 20% υψηλότερη από τους ασθενείς που έπασχαν από πονοκεφάλους τάσης.
Οι γυναίκες με ημικρανία από την άλλη φάνηκε πως έχουν τα ίδια επίπεδα ερωτικής ορμής όπως οι άνδρες που έπασχαν από πονοκέφαλους τάσης.
 
Άρα στην ουσία συμβαίνει το αντίθετο από αυτό που περιμέναμε. Οι ασθενείς με ημικρανία έχουν υψηλότερα επίπεδα ερωτικής διάθεσης.
 
Που οφείλεται όμως αυτό; Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τόσο η σεξουαλική επιθυμία όσο και ο πονοκέφαλος της ημικρανίας έχουν μια σύνθετη σχέση με τα επίπεδα της σεροτονίνης. Έναν νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με την κατάθλιψη.
Όταν η σεροτονίνη είναι σε υψηλά επίπεδα, πιθανόν μειώνει τη λίμπιντο, δηλαδή την ερωτική ορμή. Ωστόσο, σε άτομα με ημικρανία βρέθηκε ότι τα επίπεδα της σεροτονίνης ήταν χαμηλά με αποτέλεσμα όσοι είχαν ημικρανία να έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: