Σεξ: Οι καταχρήσεις μετά τα 50 μειώνουν την σεξουαλική απόδοση των αντρών

26-12-2016
Το σεξ υπάρχει στη ζωή του ανθρώπου και μετά τα 50. Μάλιστα, κάποιοι φαίνεται να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα σε αυτές τις ηλικίες. Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες πάντως αυτό δεν φαίνεται να ισχύει για τους άντρες μετά τα 50 που κάνουν καταχρήσεις.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Harvard στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν από το 1986 μέχρι το 2000, περίπου 31.742 άντρες ηλικίας από 53 έως 90 ετών.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να συνεχιστεί για τους άντρες και σε μεγάλη ηλικία αρκεί να μην καπνίζουν, να ασκούνται, να μην είναι υπέρβαροι και να μην κάνουν καθιστική ζωή.
 
Όπως έδειξαν τα ευρήματα των ειδικών, η σεξουαλική επιθυμία και ο οργασμός μειωνόταν στους άνδρες μετά τα 50 έτη. Ο λόγος δεν ήταν απλά πως μεγάλωσαν.  Στην μείωση της σεξουαλικότητας του συνέβαλαν η παχυσαρκία, το κάπνισμα, πιθανές ασθένειες όπως εγκεφαλικά ή καρκίνος ή καρδιακές παθήσεις, η λήψη ορισμένων φαρμάκων και η έλλειψη άσκησης.
 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 74% των αντρών κάτω των 59 ετών είχε πολύ καλή σεξουαλική λειτουργία ενώ, σε ηλικίες άνω των 80 ετών το ποσοστό αυτό κατέβαινε στο 10%.
Προβλήματα στις ηλικίες κάτω των 59 ετών παρουσίαζε το 12% ενώ, στις ηλικίες από 60-69 ετών το ποσοστό αυτό ανέβαινε στο 22%. Όπως τόνισαν μάλιστα οι ειδικοί, οι άντρες άνω των 69 ετών, είχαν μέτρια ως σοβαρά προβλήματα σε ποσοστό 30%.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: