Σεξ: Οι κοντοί άντρες έχουν λιγότερες ερωτικές συντρόφους

26-12-2016
Φαίνεται πως τελικά το μέγεθος έχει σημασία στο σεξ. Και δεν αναφερόμαστε απαραίτητα στο μέγεθος των προσόντων του άντρα αλλά και στο ύψος του. Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε πως οι κοντοί άντρες έχουν λιγότερες ερωτικές συντρόφους από τους πιο ψηλούς.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Chapman στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών ρώτησαν 60,058 ετερόφυλους άντρες και γυναίκες το ύψος τους, το βάρος τους και τον αριθμό των ερωτικών τους συντρόφων.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Evolutionary Psychology έδειξαν πως οι κοντοί άντρες είχαν κατά μέσο όρο 5 ερωτικές συντρόφους στη ζωή τους ενώ οι πιο ψηλοί είχαν 7.
Ο μέσος όρος ερωτικών συντρόφων στις ηλικίες 30 με 44 ήταν 8.
 
Γιατί όμως παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο; Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. David Frederick είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας αφού η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών προτιμά ερωτικούς συντρόφους που να είναι πιο ψηλοί από αυτές.
 
Η έρευνα πάντως έδειξε ακόμα πως οι υπερβολικά λεπτές γυναίκες επίσης είχαν λιγότερους ερωτικούς συντρόφους από εκείνες με κανονικό βάρος. Κι αυτό επειδή μπορεί να έχουν προβλήματα υγείας όπως ανορεξία που τους προκαλεί και μειωμένη ερωτική διάθεση.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: